Ashwani Gupta is de Alliance Senior Vice President van Renault-Nissan-Mitsubishi LCV Business. Hij nam in 2014 de leiding van de Renault LCV Business Unit en voegde daar in 2017 de verantwoordelijkheid voor de LCV-activiteiten van Nissan aan toe. Zijn rol is om binnen één bedrijfsorganisatie het marktleiderschap van LCV uit te breiden, waarbij het volledige potentieel van Renault, Nissan en Mitsubishi wordt benut.

Gupta was General Manager of Purchasing bij Renault India in Mumbai. In 2008 vertrok hij naar de Renault Nissan Purchasing Organization in Parijs, en werkte daar als Global Supplier Account Manager voor remsystemen. Het jaar daarop startte hij bij Renault Nissan B.V. als Deputy General Manager Global Purchasing. In 2011 werd Gupta benoemd tot Global Program Director voor Datsun-programma’s bij Nissan Motor Co., Ltd. in Japan. Daar leidde hij de productontwikkeling tot aan de introductie in India, Rusland, Indonesië en Zuid-Afrika.

Ashwani Gupta begon zijn carrière in 1992 in engineering en inkoop bij particuliere bedrijven en bekleedde later diverse managementfuncties in de automotive industrie.

Gupta studeerde af aan het Jawaharlal Nehru Engineering College in India en behaalde daar zijn diploma voor export- en importbeheer aan de Indian Institution of Export and Import Management. Ook studeerde hij aan CEDEP, dat samenwerkt met INSEAD, London Business School en Harvard Business School.

Gupta werd geboren in India en woont nu in Parijs.

Een publicatie van Nissan