Iconische sportauto maakt zijn Europese autoshowdebuut
Beleef de Nissan GT-R in ’s werelds eerste 4D virtual reality racesimulator

  • Nissan presenteert ‘s werelds eerste 360o virtual reality racesimulator op Goodwood Festival of Speed
  • Virtueel meerijden met NISMO-coureur Jann Mardenborough in nieuwe GT-R

Amsterdam, 23 juni 2016 – De echte en de virtuele wereld komen samen tijdens het Goodwood Festival of Speed. Nissan toont er namelijk de nieuwe GT-R, niet alleen in het echt, maar ook in ’s werelds eerste 4D virtual reality racesimulator. 

 

Vijftien mensen kunnen tegelijk ‘meerijden’ terwijl Jann Mardenborough de GT-R de sporen geeft. Via de nieuwste Samsung Gear VR-koptelefoons horen ze het realtime commentaar dat de coureur op het parcours van de heuvelklim geeft. De opwinding krijgt een vierde dimensie doordat de dynamische stoelen de bewegingen van de auto doorgeven zodat de gasten nagenoeg dezelfde dynamiek ervaren als Mardenborough in de echte auto.

 

De GT-R-film die Nissan vertoont, is opgenomen met de nieuwste Nokia OZO virtual reality camera en de bezoekers op Goodwood kunnen de film zien op hun Samsung S6-smartphone. De dynamische stoelen zijn van CL Corporation, de toonaangevende fabrikant van platformsimulaties.

 

Nog verfijndere topprestaties

Guillaume Cartier, Senior Vice President Sales and Marketing van Nissan Europe, zegt: ‘Je kunt de ongelofelijke mogelijkheden van de Nissan GT-R niet beter ervaren dan in de stoel naast een coureur als Jann Mardenborough. ‘s Werelds eerste 4D virtual reality racesimulator biedt duizenden bezoekers de kans om een bijna echte rit in deze iconische sportauto’s mee te maken met een van onze beste coureurs.’

 

De nieuwe Nissan GT-R maakt zijn Europese debuut op het Goodwood Festival of Speed, nadat hij zijn wereldpremière beleefde op de New York Auto Show in maart. Het vermogen van de 3,8-liter V6 twin-turbomotor is opgeschroefd naar 425 kW en dankzij dynamische aanpassingen levert hij zijn topprestaties op nóg verfijndere wijze.

 

Nissan heeft ook het design van de GT-R doorontwikkeld. De opvallendste wijzigingen onderging het interieur, dat nu verfijnder en meer premium oogt en aanvoelt. De voor- en achterzijde van de carrosserie hebben een moderner aanzien gekregen.

 

Sinds zijn introductie in 2007 is de Nissan GT-R de absolute topper in het segment van de premium sportauto’s. Dit is een compromisloze vierpersoons sportauto voor de liefhebber, een auto die Nissans motto ‘Innovation that Excites’ perfect belichaamt.

Een publicatie van Nissan