Amsterdam, 18 februari, 2021 – Net als de twee voorgaande generaties is ook de nieuwe Nissan Qashqai ontworpen door Nissan Design Europe in Londen. Hoewel de Qashqai zichzelf is gebleven, is de nieuwe, derde generatie atletischer, scherper en moderner vormgegeven.

Het design van de volledig nieuwe Nissan Qashqai sluit aan op Nissans wereldwijde designtaal, vooral met de V-Motion-grille en het ‘zwevende dak’. Het design heeft nauwkeurige, strakke lijnen die zorgen voor eenvoudige, maar gedurfde oppervlakken en een krachtig voorkomen. De carrosserie van de Qashqai is stoerder dan voorheen, met een prominente schouderlijn, een langere wielbasis en voor het eerst imposante lichtmetalen 20 inch lichtmetalen velgen.

 

De nieuwe Nissan Qashqai heeft nog steeds ‘precies de goede’ afmetingen en behoudt daarmee de kwaliteiten die de voorgangers zo populair hebben gemaakt. Wel is de derde generatie efficiënter opgebouwd en ziet hij er krachtiger uit, met een intelligent ergonomisch design voor meer ruimte en ruimtegevoel in het interieur.

 

De wielbasis van de nieuwe Qashqai is 20 mm langer en de totale lengte is 35 mm groter dan voorheen. De hoogte en breedte zijn met respectievelijk 10 en 32 mm eveneens iets toegenomen.

 

De voorzijde van de nieuwe Qashqai is voorzien van een grotere, verchroomde Nissan V-Motion-grille, met een extra lijn in satijnchroom als verfijnd accent. De grille wordt geflankeerd door slanke, geavanceerde full-LED-matrixkoplampen met boemerangvormige dagrijverlichting. De zeer nauwe naden tussen alle elementen zorgen voor een hoogwaardige en nauwkeurige uitstraling.

De koplampen van de nieuwe Qashqai zijn ten opzichte van het vorige model verbeterd met een slanker, scherper design, mogelijk gemaakt door LED-technologie. De achterlichten hebben een ‘regendruppel’-optiek, wat zorgt voor een 3D-lichteffect en een futuristische indruk. Als primeur voor een Nissan-model voor de Europese markt zijn de luxere uitvoeringen van de Qashqai ook voorzien van LED-richtingaanwijzers. De air curtains onder de koplampen laten de voorzijde breder ogen en leiden het oog naar de motorkap. Al deze elementen samen stralen doelmatige kracht uit.

 

Het zijaanzicht van de nieuwe Qashqai oogt atletischer en dynamischer. De ‘snelle lijn’ die van voor naar achter loopt, accentueert de lengte van de auto en zorgt voor extra dynamiek. Deze lijn is niet alleen een krachtig verlengstuk van de brede voorzijde, maar accentueert naar achter toe ook de gespierde wielkasten.

 

De nieuwe generatie van de Qashqai is voor het eerst leverbaar met diamantgepolijste lichtmetalen 20 inch lichtmetalen velgen. De vorige generatie was leverbaar met wielen van maximaal 19 inch in diameter. De grotere wielen van het nieuwe model vullen de wielkasten nog fraaier en dragen verder bij aan de robuuste uitstraling van de auto.

 

De nieuwe Qashqai is leverbaar in elf carrosseriekleuren en vijf tweekleurige combinaties; uiteindelijk is er keuze uit zestien kleurvariaties. Het optionele zwarte dak is leverbaar in combinatie met de carrosseriekleuren Pearl White, het  opvallende nieuwe Magnetic Blue, opvallend  Fuji Sunset Red en Ceramic Grey. Ook is er een Dark grey metallic optie voor het dak, in combinatie met een zwarte metallic carrosserie.

 

Het zwarte dak vormt een vrijwel naadloos geheel met de zijruiten. In combinatie met de hoogglans zwarte details en vrijwel onzichtbare verbindingen zorgt dat voor een homogeen aanzien. Het verlaagt het optische zwaartepunt van de auto. Ondanks de grotere formaten van de Qashqai oogt de auto sportief en dynamisch.

 

Het panoramadak, een populaire uitrusting bij voorgaande generaties, is behouden en brengt extra licht in het interieur. Daarmee wordt de ruimtelijkheid en de ontspannen sfeer van het interieur verder versterkt.


Hoogwaardiger ambiance

Verbonden, comfortabel en indrukwekkend – het interieur van de nieuwe Nissan Qashqai is de nieuwe norm voor premium uitstraling, kenmerkend design en verbeterd gebruiksgemak. Geavanceerde Nissan Intelligent Mobility-technologieën zijn binnen handbereik, met een gevoel van comfort en kwaliteit bij iedere aanraking. Nieuwe premium materialen, slimme functies en weloverwogen details vormen een interieur met modern design en volop praktisch gebruiksgemak.

 

Matthew Weaver, Vice President, Nissan Design Europe, zegt: ‘De volledig nieuwe Nissan Qashqai belichaamt de perfecte balans tussen expressief design en verwachtingen van de klant. Hun behoeften zijn onze focus en onze gewaagde statements voldoen aan hun hoogste verwachtingen. Met deze nieuwe generatie hebben we de Qashqai naar een hoger niveau gebracht. Hij is premium maar praktisch, luxueus maar toegankelijk en geavanceerd maar praktisch. De nieuwe Qashqai is de nieuwe norm.’

 

Slim en ergonomisch

Nieuwe bekledingsmaterialen zorgen voor een uitnodigend en weelderig interieur. De nieuwe Nappa-lederen bekleding vergt 25 dagen om te maken en het kost meer dan 60 minuten om het nieuwe 3D-stiksel met diamantdesign aan te brengen.

Voor nog meer luxe zorgt de massagefunctie voor beide voorstoelen – met drie programma’s en leverbaar voor de topversies. De instellingen zijn eenvoudig aan te passen via het NissanConnect-systeem.

 

Nieuwe, witte sfeerverlichting door het gehele interieur zorgt voor een rustgevende atmosfeer. De uniformiteit van de verlichting zorgt voor een hoogwaardige en harmonieuze uitstraling. Er is extra aandacht besteed aan de ergonomische en esthetische kwaliteiten van de bedieningselementen. Deze voelen hoogwaardig aan en geven de inzittenden het gevoel van zekerheid en verfijning. De indeling van de middenconsole is geoptimaliseerd en is het resultaat van de samenwerking tussen de ontwerpers en de ingenieurs van Nissan, gericht op betere ergonomie en optimaal gebruiksgemak. Centraal element is de slimme nieuwe keuzehendel voor de versies met automatische transmissie. Bij de versies met vierwielaandrijving is de rijmodusschakelaar uitgevoerd met een mat verchroomde ring en zwarte pianolak, waarmee de bestuurder op een prettige manier toegang krijgt tot de verschillende rijmodi.

 

‘De teams van design, ontwikkeling en productplanning hebben harder dan ooit samengewerkt aan een hoogwaardige sfeer in de nieuwe Nissan Qashqai. Zo wordt elke rit nog comfortabeler, verfijnder, prettiger en gemakkelijker en zorgt het geheel voor een gevoel van welzijn. Het interieur is waar onze klanten en hun gezinnen en vrienden de meeste tijd met hun auto doorbrengen. Dat moet een uitzonderlijke ervaring zijn’, zegt Marco Fioravanti, Vice President, Product Planning, Nissan Automotive Europe.

Een publicatie van Nissan