• Kopers van nieuwe Nissan Micra nemen morgen sleutels in ontvangst
  • Ongeveer 6.000 Micra’s bij dealers klaar voor aflevering
  • Micra in alle grote Europese markten leverbaar, andere landen volgen spoedig
  • De Micra zet nieuwe maatstaven in B-segment

Amsterdam, 7 maart 2017 – De eerste kopers van de volledig nieuwe Nissan Micra nemen deze week de sleutels in ontvangst.


De levering van de nieuwe Micra aan dealers is begin 2017 van start gegaan. Eind maart zijn naar schatting 6.000 Micra's bij dealers afgeleverd om door klanten in ontvangst te worden genomen. De slimste kopers – diegenen die al in december 2016 een order hebben geplaatst - ontvangen morgen uit handen van hun dealer de sleutels.


Ongeveer 2.000 Nissan-dealers uit België, Oostenrijk, Duitsland, Zwitserland, Frankrijk, Spanje, Groot-Brittannië, Italië en Nederland hebben al exemplaren van de nieuwe Micra beschikbaar voor proefritten. De Oost-Europese en Scandinavische markten volgen op korte termijn.


Paul Willcox, voorzitter van Nissan Europa: “De revolutionaire vijfde generatie Micra zet een nieuwe standaard voor Europese kopers in de kern van het B-segment. De nieuwe Micra heeft een wendbaar en vertrouwenwekkend rijgedrag. Doordat er duizenden Micra’s al bij dealers staan, kunnen potentiële kopers de revolutie die deze auto is, nu zelf beoordelen tijdens een proefrit.”


Het Nissan-aanbod is dankzij de nieuwe Micra sterker en breder dan ooit. De nieuwe Micra brengt, ontwikkeld en ontworpen voor Europa, brengt Nissan terug in het hart van het B-segment. Nissan bouwt de nieuwe Micra in de fabriek in Flins in Frankrijk als onderdeel van de Alliantie Renault-Nissan.


De nieuwe Micra is een revolutie en niet alleen omdat hij langer, breder en lager is dan ooit. De auto maakt een radicale stap vooruit ten opzichte van de vorige generatie. De Nissan Micra is al 34 jaar een verkoopsucces en heeft een rijke historie. Nissan lanceerde de eerste generatie in 1983.


De aantrekkingskracht van de nieuwe Micra schuilt in zijn expressieve en atletische ontwerp waarmee de auto gewaagder is dan ooit. Nissan zet het moderne uiterlijk en de premium uitstraling van de Micra binnenin voort met een hoogwaardig interieur met zacht aanvoelende two-tone materialen.


Naast al deze premium eigenschappen is de Nissan Micra ook toonaangevend op het gebied van technologie. Een aantal technische kenmerken zijn niet alleen nieuw voor de Micra, maar ook voor het segment waarin hij opereert. Denk aan Intelligent Lane Intervention, een veiligheidssysteem dat de Micra subtiel terugstuurt binnen de lijnen, mocht de auto deze onbedoeld overschrijden.


Uniek is ook de BOSE Personal audio-installatie. Die heeft speciale luidsprekers ingebouwd in de hoofdsteun van de bestuurdersstoel voor de ultieme 360-graden geluidsbeleving. Daarnaast hebben kopers een groot aantal mogelijkheden om de Micra te personaliseren, zowel vanbinnen als vanbuiten, met premium onderdelen in een grote variëteit aan hippe kleuren.


Er is keuze uit drie motoren: een atmosferische 1,0-liter motor met 73 pk, een 0,9 liter 90 pk sterke driecilinder turbomotor én een 1,5 liter diesel met eveneens 90 pk.

Een publicatie van Nissan