NissanConnect Fleet vanaf deze herfst beschikbaar in Europa

Europees wagenparkbeheer: slimmer en efficiënter door Nissan en Telogis

• Nissan lanceert in samenwerking met Telogis nieuwe connected voertuigdiensten voor Europese wagenparkbeheerders
• Nieuwe NissanConnect Fleet gebruikt praktijkinformatie en voertuigintelligentie voor betere efficiency van bedrijfsvoering
• Samenwerking met Telogis markeert mijlpaal voor Nissans Intelligent Mobility-strategie voor het verder integreren van auto’s in de samenleving door geavanceerde connectiviteitstechnologie

 

Amsterdam, 4 oktober 2016 – Nissan Europe en Telogis, een bedrijf van Verizon, werken samen om een nieuwe generatie voertuigtechnologieën en diensten beschikbaar te stellen voor zakelijke Nissan-klanten in Europa. De nieuwe NissanConnect Fleet powered by Telogis koppelt informatie over de auto, de werknemer en het uitgevoerde werk aan elkaar, zodat het bedrijf – klein of groot – veiliger, duurzamer en efficiënter kan ondernemen.

 

NissanConnect Fleet verbindt het voertuig met Telogis’ softwareplatform Mobile Resource Management (MRM), door gebruik te maken van hardware die af fabriek door Nissan of bij een gecertificeerde Nissan-dealer is geïnstalleerd. Het MRM-platform ontvangt en analyseert gepatenteerde Nissan-data van elk voertuig en zijn bestuurder, maar ook de prestatiegeschiedenis van het voertuig. MRM verwerkt deze gegevens tot toegankelijke informatie die bedrijven helpt om betere zakelijke besluiten te nemen.

‘Zakelijke klanten van Nissan kunnen vanaf nu profiteren van zichtbare en operationele intelligentie die ze verkrijgen tijdens diverse werkzaamheden’, zegt Philippe Guerin-Boutard, Corporate Vice President, Global LCV Business Unit van Nissan Motor Co., Ltd. ‘NissanConnect Fleet zal de manier waarop Nissan-klanten zaken doen, ingrijpend veranderen. Of het nu gaat om het ondersteunen van werknemers op de weg of op de werkplek, zodat ze veiliger en efficiënter kunnen werken, tot het optimaliseren van dagelijkse afleverroutes.’

De introductie van de nieuwe NissanConnect Fleet-dienst is een volgende stap in het verder uitbreiden van Nissans connected voertuigdiensten in heel Europa. Het vormt ook een belangrijk onderdeel van Nissans Intelligent Mobility-strategie, die producten van Nissan en technologische ontwikkelingen de weg wijst om een veiligere en duurzamere toekomst te creëren.

‘Klanten verdienen bijna onmiddellijk de investering terug als ze gebruikmaken van ingebouwde apparatuur in Nissan-voertuigen’, zegt Kevin Moore, Vice President, Global OEM Automotive Sales bij Telogis. ‘Telogis levert essentiële applicaties die de werkzaamheden van zakelijke klanten van Nissan in Europa met elkaar verbindt, optimaliseert en automatiseert. Zo verbetert het leven van de bestuurders en kan het bedrijf nog meer service bieden aan klanten.’

Veel van ’s werelds grootste en welbekende commerciële bedrijven maken gebruik van Telogis’ MRM-platform om informatie over auto’s, bezittingen, werknemers, klanten en het werk dat wordt uitgevoerd buiten het hoofdkantoor aan elkaar te koppelen. Eenmaal verbonden, optimaliseert en automatiseert de software van Telogis het werk en bevordert de veiligheid op de weg. Ook de productiviteit, efficiency en duurzaamheid van het bedrijf, ongeacht de grootte, varen er wel bij.

De NissanConnect Fleet powered by Telogis is vanaf deze herfst beschikbaar in Europa voor de volgende voertuigen (er volgen er meer):

• QASHQAI, X-TRAIL en JUKE
• Pulsar
• NAVARA 1.000 kg pick-up
• NV200
• NT400 Cabstar
• LEAF en e-NV200

 

Nissan heeft als missie om oplossingen te bedenken die de bedrijfsvoering van klanten stimuleert en bevordert. Bezoek voor meer informatie over Nissans zakelijke verkoopdiensten www.nissan.eu/experience-nissan.html.

Een publicatie van Nissan