Het ABB FIA Formula E World Championship keert terug naar Rome voor het op één na laatste raceweekend van seizoen 2022/23. Het Nissan Formula E Team hoopt het recente kwalificatietempo door te zetten tijdens de dubbele race.

Afgelopen raceweekenden lieten zowel Sacha Fenestraz als Norman Nato snelle rondetijden zien tijdens de kwalificatie. Zo kon het team bijvoorbeeld op de tweede en derde plaats van start gaan bij de E-Prix van Portland. Nu is het doel om dit kwalificatie-tempo om te zetten in punten, tijdens de dubbele race in de Italiaanse hoofdstad, die nu voor de vijfde keer door de Formula E wordt bezocht.

 

Het Circuito dell’EUR debuteerde op de kalender in 2018 en is met zijn uitdagende lay-out uitgegroeid tot een favoriet van zowel fans als coureurs. Het 3,38 kilometer lange circuit heeft 19 bochten en voert langs verschillende bekende plekken van de stad, zoals de Marconi Obelisk en Palazzo dei Congressi.

 

De kwalificatie in Rome begint beide dagen om 10.40 uur, waarna de races plaatsvinden om 15.00 uur. Hier is te zien waar het raceweekend te bekijken is.


Tommaso Volpe, Managing Director en teambaas Nissan Formula E Team: “Rome is een heel ander circuit dan Portland. Het is hobbelig, biedt weinig grip en heeft minder snelle bochten. Onze kracht zit hem nu in snelle individuele rondes en de kwalificatie is hier cruciaal, aangezien het circuit smaller is en minder inhaalmogelijkheden biedt. We hebben in Rome ook de FP0 (Free Practice 0), waarbij onze simracer Luca Giotto de kans krijgt om bij zijn thuisrace het circuit op te gaan en ons te helpen bij de voorbereiding van het evenement. Luca heeft ervaring met de auto en heeft in de simulator al veel op dit circuit gereden, dus de data van zijn sessie zijn erg waardevol voor ons.”

 

“Om in Rome snel te kunnen zijn, moeten we goed omgaan met de hobbels. De coureurs moeten op zo’n uitdagend circuit veel vertrouwen hebben in de auto. In Portland hebben we een aantal updates geïntroduceerd en we denken dat die op een circuit als Rome nog meer verschil gaan maken. Ook verwachten we dat er minder nadruk ligt op energiebesparing, wat zorgt voor een andere strategie voor dit weekend.”

 

Sacha Fenestraz, coureur Nissan Formula E Team: “Ik ben heel blij om weer in Europa te kunnen racen. Het is belangrijk om een goed weekend te hebben, want het is een dubbele race en daarna zijn er nog maar twee races te gaan. Ik heb nog niet eerder op het circuit in Rome gereden, maar iedereen weet dat het circuit hobbelig en lastig is. Ik kijk ernaar uit om in de auto te stappen en een goede race neer te zetten, zodat we dit weekend wat positieve resultaten behalen.”

 

Norman Nato, coureur Nissan Formua E Team: “Ik hou van het circuit in Rome. Het is een van de beste circuits op de kalender. Het is een echt stratencircuit, met een hobbelig parcours. Al vanaf het eerste jaar dat ik hier reed heb ik mij hier goed gevoeld. De laatste maanden hebben wij onze prestaties tijdens de kwalificaties en de races verbeterd. We focussen er nu op om dat tempo ook in Rome te laten zien en op beide dagen goed te presteren.”

 

Luca Giotto, simracer Nissan Formula E Team: “Ik kijk er erg naar uit om dit weekend met de Nissan E-4ORCE 04 te rijden. Het is nog specialer omdat het in Rome is, mijn thuis-E-Prix. Ik heb er erg naar uitgekeken, het is het hoogtepunt van mijn jaar! In de simulator heb ik al veel werk verricht en ik vind de lay-out van het circuit erg leuk, dus ik kan niet wachten om hier echt te rijden. De FP0 is een eenmalige sessie en een kans voor de teams om meer tijd te besteden op de baan ter voorbereiding van het evenement. Ik ben blij dat ik dit weekend de kans heb om het team daarbij te helpen.”

Een publicatie van Nissan