Nissan JukeCam is ’s werelds eerste geïntegreerde 360o dashcam
Guinness World Records-sprong met pogostick over drie Nissans Juke gefilmd met nieuwe Nissan JukeCam

  • Nissan onthult de JukeCam, ’s werelds eerste geïntegreerde, multifunctionele 360o-dashboardcamera
  • 4K-kwaliteit en 360o-opnametechniek van JukeCam levert fantastische videobeelden op, ideaal voor vastleggen van rijbeelden onderweg
  • Professionele pogostickartiesten gebruiken JukeCam en de Nissan Juke om Guinness World RecordsTM-recordpoging te filmen.
  • Nissan is pionier op gebied van intelligente rijtechnologieën en heeft sinds 2010 meer dan een half miljoen camera’s gemonteerd in de Juke
  • Bekijk de JukeCam en het nieuwe Guinness World RecordTM hier: VIDEO

Amsterdam, 13 juli 2017 – Nissan heeft zijn nieuwste innovatie voor avontuurlijke bestuurders onthuld: de JukeCam. Dit is ’s werelds eerste geïntegreerde, multifunctionele 360o dashcam die in luttele seconden in een actiesportcamera transformeert. Nissan heeft de JukeCam ontworpen in samenwerking met 360fly – producent van 360o-camera’s. De JukeCam is een concept.

Dankzij twee op maat gemaakte bevestigingen – één geïntegreerd in het dashboard van de Nissan Juke en de tweede op een helm – is de JukeCam ideaal voor het filmen van de spannende aspecten van het leven van de bestuurder. Dat kan onderweg zijn, waar een dashboardcamera nuttig kan zijn om de verzekeringspremie te verminderen en om schade af te handelen. Maar ook tijdens beklimmingen, in de lucht, op bergroutes en tijdens ieder ander avontuur waar een zogenoemde first-person actiecamera onderdeel is van de uitrusting.

 

Nissan toont het meervoudige nut van de JukeCam in een adembenemende nieuwe video – geschoten in 4K-kwaliteit – met een rol voor de leden van Xpogo, een extreem pogoteam. Tijdens de opnames sprong Dalton Smith over drie Nissans JUKE op rij met slechts één landing tussen de auto’s. Dat resulteert in een nieuw Guinness World RecordTM voor ‘Most Consecutive Cars Jumped Over on a Pogo Stick’.

Het record is vastgelegd met de Nissan JukeCam, zodat de kijkers een uniek beeld krijgen in zogenoemd first-person perspectief.

 

Dalton Smith over zijn Guinness World RecordsTM-titel: ‘Dit was geen eenvoudig te vestigen wereldrecord, maar het team en ik houden van een uitdaging. Toen Nissan ons benaderde met het idee van de JukeCam, vonden we het helemaal schitterend! Nissans JukeCam is een geweldig concept: als bestuurder zou ik het ook absoluut gebruiken.’

 

Nissan is toonaangevend met het bereikbaar maken van intelligente in-car cameratechniek, met een focus op 360o-views om de veiligheid te verbeteren. Intelligent Around View Monitor is Nissans innovatieve parkeercamerasysteem dat een weergave in vogelperspectief biedt van boven de auto om de bestuurder te helpen obstakels bij het manoeuvreren van de auto tijdig te signaleren.

 

Nissan heeft in Europa sinds de lancering in 2010 al bijna 800.000 exemplaren van de Nissan Juke verkocht. Van die auto’s zijn 133.000 exemplaren voorzien van de Intelligent Around View Monitor. Met vier camera’s per Juke komt dit neer op een cumulatief aantal van 532.000 camera’s sinds de introductie van het model.

 

De volledig geïntegreerde JukeCam heeft een ‘always-on’-opnamecapaciteit van drie uur als de camera wordt gebruik als dashcam. Zodra de JukeCam van het bevestigingspunt op het dashboard wordt verwijderd om te fungeren als actiecamera, gaat de batterij tot twee uur mee.

 

Helen Perry, Nissan Juke Chief Marketing Manager bij Nissan Europe: ‘Nissan zoekt altijd naar innovaties en nieuwe features voor klanten. Het is leider als het gaat om het installeren van camera’s in auto’s. De JukeCam is geboren uit de wens om een cameraproduct te creëren dat in de actieve levens van klanten past. De camera is perfect als dashcam op de weg. Maar eenvoudig te verwijderen en veelzijdig genoeg om geweldige first-person 360o-beelden te maken van avonturen.’

 

De Nissan Juke is onderdeel van Nissans onderscheidende range van drie Crossovers. De Crossover is een marktsegment dat Nissan in 2007 bedacht met de lancering van de Qashqai, momenteel de bestverkopende Crossover in Europa. De range wordt aangevuld met de Nissan X-Trail: een vijf- of zevenzitter, perfect geschikt voor familieavonturen. Deze maand is de verkoop van de nieuwe versies van zowel de Qashqai als de X-Trail gestart.

 

Bekijk de Nissan JukeCam en het Guinness World RecordTM: VIDEO

 

JukeCam 360fly technische specificaties:

Intern geheugen

64 GB

Weerstandsvermogen

stofproof, shockproof, waterproof tot 1 ATM

Oplaadtijd

2 uur

Batterijduur

2 uur

Opnametijd

3 uur

Omtrek

71 mm

Resolutie

4K

Mogelijkheden

360° video, stills & VR

Gewicht

172 gram

 

 

1 Volgens marktonderzoek uitgevoerd door onderzoeksbedrijf GfK

2 Gebaseerd op het gemiddelde van uitgebreide verzekering in het Verenigd Koninkrijk

Een publicatie van Nissan