NISSANS INVITATION IS VOOR IEDEREEN

 

Dynamisch nieuw concept vol technologische innovatie

voorbode nieuw model voor B-segment

 

  • INVITATION benadrukt belang dat Nissan hecht aan het compacte segment
  • Inspiratiebron voor nieuwe aanbod in compacte segment is aanvulling op Micra en JUKE
  • Conceptauto combineert dynamisch design, rijke uitrusting en optimale prestaties die moderne Europese klanten wensen
  • Technologie zorgt voor zowel geavanceerde veiligheidsvoorzieningen als voor gering verbruik en minimale uitstoot

Amsterdam, 6 maart 2012 - Nissan geeft de eerste details prijs van de opvallende conceptauto die de contouren laat zien van het model dat met de stadsauto Micra en de innovatieve Crossover JUKE gaat meestrijden in het B-segment. De conceptauto draagt de naam INVITATION en geeft enkele innovaties en opwindende details prijs van het nieuwe model, dat in de loop van 2013 wordt geïntroduceerd.

 

Met de INVITATION wil Nissan een groot publiek uitnodigen kennis te maken met fris, opwindend en innovatief ontwerp. Het silhouet verraadt zijn dynamisch potentieel en de voorbeeldige aerodynamische lijnen staan garant voor optimale verbruikswaarden. De flanken van de auto kenmerken zich door de karakteristieke lijn die intern bekendstaat als de ‘squash'-lijn en die het profiel een dynamische uitstraling geeft. Dankzij de opvallend gewelfde voor- en achterspatborden straalt de INVITATION kracht uit. In het verfrissende, open interieur komen praktisch gebruiksgemak en eigentijds design samen.

  

François Bancon, Deputy Division General Manager van de afdeling productstrategie en de divisie productplanning, zegt: ‘De naam die we aan dit concept hebben meegegeven spreekt voor zichzelf ... de belangrijkste kwaliteit van deze compacte auto is dat hij uitnodigend is. Dat is hij zowel dankzij het tot de verbeelding sprekende design als door het ruime en comfortabele interieur, dat intelligent is verpakt in compacte buitenmaten. Het is de uitnodiging van Nissan aan kopers van compacte hatchbacks.' 

 

Optimale prestaties en verbruikswaarden

De INVITATION biedt optimale prestaties en verbruikswaarden dankzij de combinatie van geavanceerde motoren, Nissans befaamde lichtgewichtplatforms en de gestroomlijnde carrosserie. Nissan streeft naar een ultralage CO2-uitstoot van minder dan 100 g/km voor de zuinigste versie. Alle versies komen in aanmerking voor Nissans Pure Drive-badge.

Net als de nieuwe Micra staat de INVITATION op Nissans nieuwe lichtgewicht V-platform. Dat is ontwikkeld met het oog op optimale stevigheid in combinatie met een zo laag mogelijk gewicht. Die combinatie maakt uitstekend rijgedrag mogelijk en beperkt verbruik en uitstoot.

Het onderstel is aan de voorzijde voorzien van onafhankelijke MacPherson-veerpoten met spiraalveren en aan de achterzijde van een compacte torsieas die niet ten koste gaat van de bagageruimte. Beide ophangingen zijn gemonteerd op subframes om weggeluid en resonantie te vermijden. De afmetingen van de INVITATION zijn: 4.150 mm lang, 1.740 mm breed en 1.470 mm hoog. De bandenmaat is 215/45R18.   

 

Geavanceerde veiligheidstechnologie

De INVITATION is meer dan een auto die er geweldig uitziet en plezierig en zuinig rijdt. Hij wordt voorzien van geavanceerde veiligheidstechnologie die voorheen niet werd toegepast in het B-segment.

De INVITATION is uitgerust met Nissans geavanceerde Around View Monitor (AVM), een veiligheidsvoorziening die nu voor het eerst wordt toegepast in een auto in het B-segment en die ervoor zorgt dat achteruitrijden en inparkeren eenvoudiger wordt. Ook is hij voorzien van Nissans Safety Shield Technology, die de bestuurder op andere verkeersdeelnemers in zijn directe omgeving attendeert. 

 

Conclusie

De combinatie van het dynamische ontwerp, het doordachte interieur, de geavanceerde veiligheidsvoorzieningen, het lage verbruik, de minimale emissie én de uitstekende prestaties die de INVITATION biedt, zijn het bewijs van Nissans inzet

Een publicatie van Nissan