• Geheel nieuw infotainmentsysteem biedt snelle en intuïtieve integratie van smartphone en navigatie
  • Gebruiksgemak dankzij stemherkenning, aanpasbaar scherm, snelle zoekfunctie en Find My Car
  • Apple CarPlay en Android Auto standaard op Acenta en luxere uitvoeringen
  • Over The Air (OTA) updates voor navigatie en software mogelijk via smartphone en wifi

Amsterdam – Nissans geheel nieuwe infotainmentsysteem met beduidend verbeterde functionaliteit is nu verkrijgbaar in de Qashqai, Nissans succesvolle Crossover.

New NissanConnect is een geheel nieuw infotainmentsysteem dat de interactie tussen voertuig en bestuurder verbetert. Het voordeel voor de klant is de naadloze en intuïtieve integratie van zijn smartphone met het voertuig. Daarbij is er de mogelijkheid om Over The Air (OTA) navigatie- en software-updates te downloaden. Apple CarPlay en Android Auto zijn standaard op alle uitvoeringen, met uitzondering van de basisversie Visia.

Nissan stimuleert gebruikers om de nieuwe applicatie ‘Door to Door Navigation' te downloaden op hun smartphone. Met de app is het onder meer mogelijk om thuis of op kantoor een route te plannen met hun smartphone. Zodra de route gepland is, kan de gebruiker die direct naar het systeem in de auto verzenden, zodat de routenavigatie beschikbaar is zodra hij of zij instapt.

New NissanConnect omvat ook TomTom Premium Traffic, dat realtime gedetailleerde verkeersinformatie ophaalt om de reis zo gemakkelijk mogelijk te maken.

New NissanConnect is te bedienen via de centraal in het dashboard geïntegreerde 7-inch touchscreen. Het scherm heeft dezelfde grootte als voorheen, maar heeft minder druktoetsen en in plaats daarvan een nieuwe multi-touchfunctie. Nieuwe functies van het systeem zijn:

-       Snelle zoekfunctie: deze nieuwe functie in het navigatiesysteem versnelt en versimpelt het zoeken naar een locatie.

-       Personalisatie: het hoofdscherm is volledig aan te passen via ‘drag and drop'. Gebruikers kunnen sneltoetsen maken voor functies die zij regelmatig gebruiken.

-       Stemherkenning: te activeren met de vernieuwde knoppen op het stuurwiel, om te bellen, berichten te laten voorlezen en muziek af te spelen met behulp van gesproken opdrachten.

-       Apple CarPlay en Android Auto is standaard in de uitvoeringen Acenta,

N-Connecta, Tekna en Tekna+ van de Nissan Qashqai.

-       3D-kaarten: standaard aanwezig om de navigatie duidelijker te maken en om via multitouch in en uit te zoomen.

-       Find My Car: sla de parkeerlocatie van de Qashqai op en vind hem later via de smartphone weer terug.

-       Premium Traffic by TomTom: gedetailleerde realtime verkeersinformatie om vertraging te voorkomen en de reistijd te optimaliseren. Deze service is vijf jaar gratis en overdraagbaar aan de tweede of derde eigenaar van de auto.

-       Deur-tot-deur-navigatie-app: de klant downloadt via de Apple Store of Google Play de app om New NissanConnect optimaal te gebruiken

-       Plan een reis voor vertrek/verzend bestemming naar het systeem in de auto: de klant kan met de Deur-tot-deur-navigatie-app zijn bestemming opslaan en naar het systeem in de Qashqai versturen. De navigatie start zodra de gebruiker is ingestapt.

-       OTA updates voor software en navigatie: de gebruiker kan deze op elk moment via wifi of het datapakket van de smartphone downloaden.

De display tussen de twee ronde meters in het dashboard is vernieuwd en kan nu extra informatie laten zien bij inkomende telefoongesprekken of sms'jes. Het toont ook de navigatie-instructies in de vorm van pijlen.

Apple CarPlay is een handelsmerk van Apple Inc. Android Auto is een geregistreerd handelsmerk van Google Inc. Om redenen buiten de invloed van Nissan zijn Apple CarPlay en Android Auto niet in alle Europese landen beschikbaar. Als dat wel het geval is, ondersteunt New NissanConnect deze diensten.

 

Over Nissan Motor Co.

Nissan Motor Co., Ltd. is een wereldwijd opererende Japanse autofabrikant met een compleet gamma van meer dan zestig modellen onder de merknamen Nissan, INFINITI en Datsun. In fiscaal jaar 2017 verkocht het bedrijf wereldwijd 5,77 miljoen voertuigen. Dat leverde een omzet van 11,9 biljoen yen op (91,5 miljard euro). In fiscaal jaar 2017 begon Nissan met de uitvoering van M.O.V.E. to 2022, een zesjarenplan met als doel de jaaromzet tegen het eind van fiscaal jaar 2022 met 30 procent te verhogen tot 16,5 biljoen yen (126,9 miljard euro). De winstmarge moet dan gegroeid zijn tot 8 procent bij een totale liquiditeit van 2,5 biljoen yen (19,2 miljard euro). In het kader van M.O.V.E to 2022 wil Nissan zijn leidende positie op het gebied van elektrische mobiliteit verder verstevigen. Daarvoor staat de Nissan LEAF, 's werelds bestverkopende, volledig elektrisch aangedreven auto ooit, model. Nissans hoofdkantoor in Yokohama (Japan) stuurt de werkzaamheden in zes regio's aan: Azië & Oceanië, Afrika, Midden-Oosten & India, China, Europa en Noord- & Latijns-Amerika. Nissan biedt werk aan meer dan 247.500 medewerkers wereldwijd en maakt sinds maart 1999 deel uit van de Alliantie Renault-Nissan. In 2016 verwierf Nissan een aandeel van 34 procent in Mitsubishi Motors. Renault-Nissan-Mitsubishi is nu ‘s werelds grootste automotive samenwerkingsverband, met een totale verkoop van meer dan 10,6 miljoen voertuigen in kalenderjaar 2017.

Meer informatie over onze producten, diensten en toewijding aan duurzame mobiliteit vindt u op nissan-global.com. Volg ons ook op Facebook, Instagram, Twitter en LinkedIn en bekijk onze nieuwste video's op YouTube.

OVER NISSAN IN EUROPA

Nissan is in Europa een van de sterkst vertegenwoordigde niet-Europese merken. Meer dan 17.000 medewerkers zijn in Europa actief op het gebied van design, research & development, productie, logistiek, verkoop en marketing. In 2015 produceerden de Nissan-fabrieken in Groot-Brittannië, Spanje en Rusland meer dan 635.000 voertuigen, onder meer prijswinnende Crossovers, bedrijfsauto's en de Nissan LEAF – 's werelds populairste elektrisch aangedreven auto. Nissan streeft naar nul emissie en nul verkeersdoden. Nissans visie Intelligent Mobility is ontwikkeld als richtsnoer voor de benodigde producten en technologie. In de visie zijn essentiële bedrijfsbesluiten vastgelegd omtrent de aandrijving van auto's, de besturing en de integratie in de maatschappij. Nissan plaatst zich in een positie om het meest aantrekkelijke Aziatische merk in Europa te worden.

Een publicatie van Nissan