Bezoekers rijden virtueel mee met NISMO-coureur Jann Mardenborough
Nieuwe Nissan GT-R in hoofdrol op Goodwood Festival of Speed 

  • Nissan op jaarlijkse auto(sport)festival met diverse spannende GT-R-experiences
  • Recordhouder en NISMO-coureur Jann Mardenborough doet poging om eigen record heuvelklim nog scherper te zetten
  • Ook Nissan GT-R-driftauto die met 300 km/uur Guinness World Record-houder is, komt in actie
  • ’s Werelds eerste 4D virtual reality racesimulator aanwezig op Nissan-stand
  • Bekijk speciale GT-R-drone met acceleratie 0-100 km/uur in 1,3 seconden

Amsterdam, 23 juni 2016 – De nieuwe Nissan GT-R is tijdens het Goodwood Festival of Speed (23 t/m 26 juni) ongetwijfeld de publiekslieveling. Nissan heeft zijn iconische supersportauto nog verder verbeterd om zijn plek aan de top van de verlanglijst van autoliefhebbers te verstevigen. Komend weekend kan het publiek zich tijdens het Festival of Speed verlustigen aan de Nissan GT-R. 


NISMO-coureur Jann Mardenborough keert dit jaar terug op het fameuze parcours van de Goodwood-heuvelklim. In 2014 verbrak de gamer-die-autocoureur-werd het record voor productieauto’s. Hij legde toen met de Nissan GT-R NISMO Time Attack de 1.867 meter lange heuvelklim af in slechts 49,27 seconden.

Dit jaar rijdt hij met de nieuwe Nissan GT-R. De auto is voor modeljaar 2017 op belangrijke punten ingrijpend verbeterd. Het vermogen van de 3,8-liter V6 twin-turbomotor is opgeschroefd naar 425 kW en dankzij dynamische aanpassingen levert hij zijn topprestaties op nóg verfijndere wijze. De opvallendste wijzigingen onderging het interieur, dat nu verfijnder en meer premium oogt en aanvoelt. De voor- en achterzijde van de carrosserie hebben een moderner aanzien gekregen. 

 

4D virtual reality racesimulator
Duizenden Festival of Speed-bezoekers kunnen ervaren hoe Mardenborough de heuvelklim beleeft. Ze kunnen virtueel in de passagiersstoel van de nieuwe Nissan GT-R plaatsnemen terwijl Mardenborough met hen over het parcours racet. Nissan heeft de eerste 4D virtual reality racesimulator ontwikkeld en gebruikt daarvoor de nieuwste Samsung Gear VR-hoofdtelefoons en de modernste dynamische stoelen. Vijftien mensen kunnen tegelijk ‘meerijden’ terwijl Mardenborough de GT-R de sporen geeft.

 

Ondertussen verbrandt een andere recordhouder bandenrubber met de GT-R NISMO die is opgenomen in het Guinness World Records-boek. Afgelopen april verbeterde deze auto het record van de snelste drift: onder een hoek van 30 graden bereikte de auto een snelheid van 304,96 km/uur.

 

Ook de GT-R-drone is te bewonderen op de Nissan-stand. Dit is een van de snelst accelererende FPV (First Person View) race-drones ter wereld: hij bereikt de 100 km/uur in 1,3 seconden. De drone is speciaal gebouwd voor een wedstrijd met de nieuwe Nissan GT-R op het circuit van Silverstone. De film over de wedstrijd is te zien op de Nissan-stand op het Goodwood Festival of Speed. 

Een publicatie van Nissan