Een nieuwe manier van autorijden
Nieuwe Nissan LEAF heeft e-Pedal: autorijden met slechts één pedaal

  • Uniek: e-Pedal maakt stoppen of wegrijden mogelijk met alleen het stroompedaal, zelfs op een helling
  • Rempedaal als back-up indien extra remkracht vereist is
  • Onthulling nieuwe Nissan LEAF op 6 september 2017

Amsterdam, 19 juli 2017 – De nieuwe, 100% elektrisch aangedreven Nissan LEAF krijgt een revolutionaire technologie waarmee de manier van rijden verandert: de e-Pedal. De onthulling van de nieuwe Nissan LEAF is op 6 september.

Een druk op de knop is voldoende om het stroompedaal om te vormen in een e-Pedal, waarmee de bestuurder niet alleen kan accelereren, maar ook remmen door het pedaal los te laten. Het reguliere rempedaal fungeert als back-up indien extra remkracht vereist is. De e-Pedal is ’s werelds eerste one-pedal-systeem waarbij de bestuurder de auto compleet kan laten stoppen, zelfs voor- of achteruit op een helling. Stilstaan op een helling en vloeiend wegrijden is mogelijk zonder het rempedaal te gebruiken.

Bestuurders hebben merendeels aan één pedaal voldoende. In druk verkeer en tijdens ritten in steden is het niet langer noodzakelijk om meerdere pedalen te gebruiken. Het rijden wordt leuker en eenvoudiger, terwijl de bestuurder meer is betrokken.

Nissan Intelligent Mobility
De e-Pedal technologie is opnieuw een bewijs van Nissans toewijding aan de ontwikkeling van geavanceerde rijhulpsystemen die rijden veiliger en leuker maken, maar bovenal bereikbaar voor het grote publiek. De technologie is onderdeel van Nissan Intelligent Mobility: de blauwdruk van Nissan voor het transformeren van hoe in auto's wordt gereden, maar ook hoe ze worden aangedreven en integreren in de maatschappij.

Pionier
Met de lancering van de LEAF, de eerste in serie geproduceerde elektrische gezinsauto, vestigde Nissan zich als pionier in het EV-segment. De huidige Nissan LEAF is met meer dan 277.000 verkochte exemplaren de meest populaire elektrische auto ter wereld.

Een publicatie van Nissan