Zelfstandig rijden op de snelweg met een druk op de knop
Nieuwe Nissan LEAF met ProPILOT met autonome rijfuncties

Amsterdam, 22 juni 2017 – De innovatieve ProPILOT technologie van Nissan komt ook beschikbaar voor de nieuwe generatie LEAF. Dit geavanceerde systeem is een stap op weg naar een hoger niveau van autonoom rijden. Op dit moment kan ProPILOT het sturen, accelereren en remmen op de snelweg overnemen. Inschakelen gaat met behulp van een schakelaar op het stuurwiel.

In de komende jaren zal Nissan de ProPILOT technologie verder uitbouwen. Uiteindelijk zal het systeem in staat zijn om op veilige en plezierige wijze volledig zelfstandig te rijden in stedelijk gebied met kruisingen. De ontwikkeling maakt deel uit van de Nissan Intelligent Mobility, een blueprint voor de manier waarop auto’s in de toekomst worden gereden en geïntegreerd in de samenleving.
 
Gareth Dunsmore, Director Electric Vehicles bij Nissan Europe: “De nieuwe Nissan LEAF zal de meest geavanceerde en toegankelijke elektrische auto zijn. ProPILOT biedt meerwaarde. In de toekomst zullen elektrische auto’s niet alleen bijdragen aan een betere luchtkwaliteit in de stad, maar ook aan een betere doorstroming van het verkeer.”
   
Voor meer informatie over de nieuwe Nissan LEAF met ProPILOT en over de introductie: #ElectrifytheWorld.

Een publicatie van Nissan