• Ex-Formule 1-coureur Stefano Modena lid van bandenontwikkelingsteam Micra
  • Speciaal ontwikkelde Bridgestone-banden voor optimale combinatie van grip, wendbaarheid en remperformance
  • Nissan Micra als finalist op shortlist Europese Auto van het Jaar 2017
  • Bekijk hier een testrit van Stefano Modeno in de nieuwe Micra

Amsterdam, 19 december 2016 – De nieuwe Nissan Micra heeft een verrassende link met autosport. Niemand minder dan Stefano Modena, de Italiaanse ex-Formule 1-coureur die meer dan 80 F1-races reed, heeft als teamlid van het bandenontwikkelingsteam van Bridgestone bijgedragen. Mede dankzij zijn inzet biedt de nieuwe Micra een trefzeker en lichtvoetig rijkarakter.

Stefano Modena was tussen 1987 en 1992 Formule 1-coureur voor Brabham, Tyrell en Jordan. Naast een derde plaats tijdens de Grand Prix van Monaco - waar hij het podium deelde met Ayrton Senna en Alain Prost - werd hij in 1991 tweede in de Grand Prix van Canada. Nelson Piquet won die race. Na een bewogen periode in de Formule 1 volgden verschillende Europese toerwagenkampioenschappen. In 2000 hing hij zijn race-overall aan de wilgen en drie jaar later begon hij als fulltime productontwikkelaar bij Bridgestone.

Modena hielp Nissan met het ontwikkelen van specifieke Bridgestone-banden zodat de nieuwe Micra een optimale combinatie van grip, wendbaarheid en remperformance biedt. ‘Nissan heeft veel gevraagd van Bridgestone voor de nieuwe Micra’, zegt Modena. ‘Dat is alleen maar positief, want het geeft aan dat Nissan duidelijke doelen voor ogen had met de dynamische performance van de auto. We hebben hard gewerkt om aan de wensen van Nissan te voldoen en geloven dat we dat ook doen.’

Het team van Nissan’s Technical Centre Europe (NTCE) in het Verenigd Koninkrijk en Spanje heeft nauw samengewerkt met Bridgestone. Er zijn duizenden testkilometers afgelegd op de Bridgestone European Proving Ground nabij Aprilia in Italië.

Modena: ‘Ik reed ongeveer een jaar geleden voor het eerst in de nieuwe Micra en was erg verrast omdat de auto mij herinnerde aan een go-kart: erg precieze besturing en een stabiele wegligging. En dat was nog maar een prototype. Nu is de auto nóg beter. Het is een heel wendbare auto die de bestuurder veel vertrouwen geeft.’

‘De betrokkenheid van iemand als Stefano Modena is fantastisch, want het heeft ons geholpen om de nieuwe Micra een opwindend en vertrouwd karakter te geven’, zegt Kazuyuki Yamaguchi, Chief Vehicle Engineer van de nieuwe Nissan Micra. ‘De kennis, ervaring en feedback van Modena zijn van onmeetbare waarde geweest voor het ontwikkelen van een auto die de nieuwe maatstaf vormt in het B-segment.’

De gloednieuwe Micra is wendbaar en opwindend om in te rijden en wordt geleverd met een drietal levendige motoren. De auto biedt een perfecte balans van comfort en performance. Dat de nieuwe Nissan Micra op de shortlist staat van de Europese Auto van het Jaar 2017-verkiezing, is een mooie erkenning van het werk van Stefano Modena, Bridgestone en het ontwikkelingsteam van Nissan.

De Micra - gepositioneerd in het hart van het B-segment - is verkrijgbaar met 16- of 17-inch wielen. Er zijn diverse opties opgenomen in het uitgebreide personaliseringsprogramma, zodat klanten de auto zowel vanbinnen als vanbuiten op smaak kunnen brengen. De nieuwe Nissan Micra is per direct bestelbaar.

Bekijk hier een testrit van Stefano Modena in de nieuwe Nissan Micra.

Een publicatie van Nissan