NISMO: met dank aan eigenzinnige Nissan-ingenieurs

Zo'n vijftig jaar geleden bedachten Nissan-ingenieurs een plan om de autoverkoop te stimuleren door middel van autosport. Ze voorzagen een gewone middenklasser van een zeer krachtige motor. Toen zij zich realiseerden hoe succesvol hun creatie zou kunnen zijn, zetten ze alles op alles om honderd exemplaren te produceren om aan de homologatie-eisen voor de autosport te voldoen.

Op 1 mei 1964 werd de Nissan Skyline 2000GT geïntroduceerd. Nog geen twee dagen later reed de auto zijn eerste race. Hoewel de overwinning naar een Porsche ging, legden Nissans Skyline 2000GT beslag op de tweede, derde, vierde, vijfde én zesde positie!

De ingenieurs van Nissan beseften toen nog niet welke ontwikkeling zij hadden gestart. Hun passie voor autosport - buiten werktijd staken zij vele uren in de ontwikkeling van een competitieve auto - resulteerde in de geboorte van de legendarische Nissan Skyline. Dit was het eerste levensteken van Nissan Motorsports (NISMO).

Deze aanpak leidde tot de generatielange dominantie van de vierwielaangedreven R32 GT-R, op zowel het echte als het virtuele circuit. Door toepassing van de mogelijkheden van het digitale tijdperk groeiden de NISMO-auto's uit tot wereldwijde supersterren in Sony's epische Gran Turismo®-serie. Hiermee was het rijden met enerverende sportauto's niet langer voorbehouden aan een welgestelde minderheid.

In 2013 is het enthousiasme en de innovativiteit van NISMO nog altijd springlevend. Vandaag de dag wordt de kennis die op het circuit is vergaard, overgebracht naar en toegepast op auto's voor de openbare weg, zonder de connectie met de digitale wereld te vergeten. NISMO is aangekomen in Europa.

Een publicatie van Nissan