Showdebuut op 83ste Autosalon van Genève
NISSAN 370Z Nismo: de ultieme Z

● Tweede Nismo-model voor Europa
● Biedt uitstekende prestaties en uitdagende rijeigenschappen
● Vermogen verhoogd van 241 naar 253 kW
● Verbeterde gasrespons en acceleratie
● Aangepast onderstel, rem- en uitlaatsysteem
● Indrukwekkend uiterlijk dankzij Nismo-designelementen
● Te koop in Europa vanaf juni

Amsterdam, 5 maart 2013 - De Nissan 370Z Nismo maakt tijdens de 83ste Autosalon van Genève zijn publieksdebuut. Samen met de Nissan JUKE Nismo vormt deze meest sportieve straatversie van de Z-modellen de entree van Nissans autosportafdeling in Europa. Hierdoor zijn de Nissans met autosport-DNA nu ook voor de Europese koper beschikbaar.
 

Traditiegetrouw bij Nismo draait het ook bij deze zeer speciale ‘Z' om meer dan alleen extra vermogen. Dankzij de opgedane kennis in de autosport heeft elke aanpassing aan het design, het onderstel en de aandrijflijn een beter rijgedrag - en daarmee ook een vergroting van het rijplezier - tot gevolg.

Voor Europa
De Nissan 370Z is alleen leverbaar als coupé en met een handgeschakelde zesversnellingsbak. In Noord-Amerika is de Nissan 370Z Nismo al eerder uitgebracht, maar nu gaat het om een voor Europa bestemde variant, die meer is afgestemd op gevarieerde wegcondities en de wensen van de Europese bestuurder. Het resultaat hiervan is een scherper weggedrag en uitdagender rijeigenschappen.

Meer neerwaartse druk
Net zoals bij de Nissan JUKE Nismo staat ook bij de Nissan 370Z Nismo een krachtige nieuwe ‘look' centraal, die authentieke Nismo-details combineert met het gedurfde lijnenspel van het reguliere model.
Zo oogt de voorzijde niet alleen agressiever, maar is ook de luchtstroom onder de auto geoptimaliseerd, wat zorgt voor meer neerwaartse druk en daarmee voor meer stabiliteit en meer grip in bochten. Daarnaast zijn de wielophanging en het onderstel aangescherpt om de stabiliteit maar ook de wegligging zowel op de weg als op het circuit naar een nog hoger plan te tillen.

Gesmede wielen
Het design wordt verder gekenmerkt door gedistingeerde rode Nismo-lijnen aan de voorzijde, de achterzijde en op de buitenspiegelkappen. Uniek zijn ook de donkergrijze, gesmede en daardoor zeer lichte 19-inch aluminium wielen. De door de spaken zichtbare rode remklauwen stammen uit de autosport en de wielen zijn voorzien van ultralage high-performance banden. Een achterspoiler vormt niet alleen de uiterlijke finishing touch, maar draagt tevens bij aan een betere luchtstroomgeleiding en neerwaartse druk.

Plaquette met serienummer
Het interieur valt op doordat de toch al sportief georiënteerde opzet van de 370Z nog meer op de bestuurder is gericht. Het stuurwiel is afgewerkt met alcantara en leder. Net zoals bij de Nissan JUKE Nismo is het stuur voorzien van een markering van een op de autosport geïnspireerde ‘rechtuitpositie'. De sportstoelen zijn volledig elektrisch verstelbaar en voorzien van rood stiksel en een Nismo-logo. Om de exclusiviteit van de Nissan 370Z Nismo verder te vergroten, is elk exemplaar voorzien van een Nismo-plaquette met daarop het serienummer.

Extra kracht
Dankzij aanpassingen aan de geroemde 3,7-liter V6-motor van de 370Z is het vermogen van 241 naar 253 kW getild. Het maximumkoppel steeg van 363 Nm naar 371 Nm. Daardoor reageert de motor over een breder toerenbereik sneller op het gas. De acceleratie van 0 naar 100 km/uur verloopt nu in slechts 5,2 seconden.

De achterwielaangedreven Nissan 370Z staat al bekend om zijn sublieme wegligging en handling. Voor de Nismo-versies is dat karakter alleen nog maar versterkt. De acceleratie is nog indrukwekkender en de auto wekt buitengewoon veel vertrouwen op hoge snelheid.

Performance-remmen
Bij het ontwikkelen van elke Z zijn krachtig aangrijpende remmen belangrijk. De ingenieurs van Nismo pasten versterkte en daarmee stijvere remslangen toe en het remsysteem is gevuld met de high-performance remvloeistof zoals die ook wordt gebruikt in de R35 GT-R. Het uitlaatsysteem met dubbele uitlaatuiteinden is exclusief van Nismo en zorgt voor een imposant geluid van de 3,7-liter V6.

Vanaf juni
De nieuwe Nissan 370Z Nismo zet een nieuwe standaard voor de dynamiek van de Z-lijn. De levering in Europa start in juni. Productdetails en prijzen worden later bekendgemaakt.

Klik hier voor het volledige verhaal over Nismo.

Een publicatie van Nissan