NISSAN 370Z NISMO: HET VOLGENDE HOOFDSTUK

 

 

 

Amsterdam, 29 januari 2013 - In navolging van de Nissan JUKE is nu ook de Nissan 370Z door Nismo onder handen genomen. Deze extra sportief aangeklede en getunede versie is gepresenteerd tijdens een Nissan Live Event in Barcelona. Bezoekers kregen daar een exclusieve preview van Nismo's jongste creatie.

Het toch al forse motorvermogen van de Nissan 370Z is naar nog grotere hoogte getild. De zescilinder krachtbron levert na de behandeling door Nismo 253 kW in plaats van 241 kW en de trekkracht is gestegen van 363 Nm naar 371 Nm. De motor reageert daardoor over een breed toerenbereik krachtiger op het gas. De acceleratie van 0 naar 100 km/uur verloopt nu in slechts 5,2 seconden.

Niet alleen onder de motorkap zijn er veranderingen doorgevoerd, ook aan het rijplezier is veel aandacht besteed en de 370Z Nismo onderscheidt zich door een sportief getint design. De 370Z Nismo is louter leverbaar als coupé met een handgeschakelde zesversnellingsbak. Deze speciale versie is al enige tijd te koop in Noord-Amerika en in Japan. Nu gaat het om een voor Europa ontwikkelde variant, die meer is afgestemd op het gevarieerde Europese wegennet en de veeleisende smaak van Europeanen.

Onvergetelijke ervaring
De achterwielaangedreven 370Z staat al bekend om zijn bijzonder dynamische rijgedrag. In Nismo-configuratie is elke kilometer rijden een onvergetelijke ervaring. Dat komt door de imponerende acceleratie en het vertrouwen dat de uitzonderlijke stabiliteit bij hoge snelheden wekt. De Nismo-technici hebben de remprestaties verhoogd door stijvere remslangen te monteren en dezelfde remvloeistof te gebruiken als in de Nissan R35 GT-R. Een exclusief uitlaatsysteem verhoogt de sensatie door een krachtiger geluid van de 3,7-liter V6.

Sportief design
De 370Z Nismo biedt een onweerstaanbaar nieuw design, met een verbeterde aerodynamica. Net als bij de JUKE Nismo is elke verandering doordacht en effectief dankzij de ervaring van Nismo in de racerij. De flitsend ogende voorzijde zorgt voor een verbeterde luchtstroom onder de auto en dat levert meer stabiliteit op bij hogere snelheden en in bochten. Deze extra down force wordt aangevuld met een nieuwe vering en chassis-set-up, die meer stabiliteit en dynamiek garandeert, zowel op de weg als op het circuit.

Andere opvallende zaken zijn de Nismo-rode lijnen aan de voor- en achterzijde, de unieke 19-inch lichtmetalen velgen met high performance banden en de sportieve, door de wielen zichtbare rode remklauwen. De finishing touch is een achterspoiler die voor een betere aerodynamica zorgt.

Ook het interieur is sterker op de rijder gericht. Het stuurwiel is afgewerkt in alcantara met een markering die de centrale positie aangeeft zoals bij racesturen, en zoals dat ook is gedaan bij het stuur van de JUKE Nismo. De elektrisch verstelbare sportstoelen zijn voorzien van speciaal Nismo-stiksel. Dat versterkt de exclusieve en sportieve toonzetting in het interieur.

Vanaf juni
De nieuwe Nissan 370Z Nismo zet een nieuwe standaard voor de dynamiek van de Z-lijn. De levering in Europa start in juni. De productdetails en prijzen worden later bekendgemaakt.

Een publicatie van Nissan