Amsterdam, 3 november 2016 – Nissan presenteert in samenwerking met het Engelse designbureau Studio Hardie ’s werelds eerste volledig elektrisch aangedreven mobiele kantoor: de emissievrije Nissan e-NV200 WORKSPACe.

Het professioneel ingerichte mobiele kantoor is voorzien van een uitklapbaar bureau, een touchscreen-computer, draadloos internet en een draadloze oplader voor de telefoon, met de smartphone te bedienen led-verlichting, Bluetooth audio, een minikoelkast en een koffiezetapparaat dat ‘barista-kwaliteit’ levert.
De e-NV200 WORKSPACe laat niet alleen zien dat de aanpassingsmogelijkheden van de e-NV200 schier onbeperkt zijn, het conceptmodel geeft ook een beeld van kantoorwerk in de toekomst – met flexibele werktijden en flexibele werkplekken. De e-NV200 WORKSPACe is illustratief voor Nissans visie Intelligent Mobility en de veranderende relatie tussen mens en auto.

Aantrekkelijk alternatief
Aangezien elektrische voertuigen in het gebruik slechts 3 eurocent per kilometer1 kosten, is de Nissan e-NV200 WORKSPACe een aantrekkelijk alternatief voor wie kosteloos wil werken in steden die gratis oplaadplaatsen bieden. Maar ook voor wie juist de stad wil ontvluchten en op het platteland of zelfs aan zee wil werken…

Gareth Dunsmore, Director of Electric Vehicles van Nissan Europe, vertelt: ‘De Nissan e-NV200 is een slim en duurzaam vervoermiddel voor vooruitstrevende ondernemingen. Het is de ideale basis voor een mobiel kantoor. De volledig elektrische e-NV200 WORKSPACe combineert de slimme kwaliteiten van de bestelauto met die van designbureau Studio Hardie – dat bekendstaat om zijn creatieve, duurzame werkwijze – tot een innovatieve, emissievrije werkplek.

‘Met vastgoedprijzen die de pan uit rijzen en ondernemers die steeds mobieler willen zijn, moeten bedrijven slimme afwegingen maken over hoe de werkplek van de toekomst er uitziet’, gaat Dunsmore verder. ‘Nu steeds meer op afstand en op flexibele werkplekken wordt gewerkt, is het niet zo moeilijk om een toekomst te zien voor voertuigen die dienen als connected, energie-efficiënte werkplekken. De e-NV200 WORKSPACe zou zomaar werkelijkheid kunnen worden.’

Slim, doordacht en duurzaam
De batterij van de Nissan e-NV200 WORKSPACe is met een snellader in dertig minuten tot 80 procent op te laden. En voor wie het mobiele kantoor even wil achterlaten aan een laadstation, is er een Brompton-stadsvouwfiets aan boord. Daarmee kan hij of zij de stad in of het laatste stukje van de reis fietsend voltooien.

William Hardie, oprichter van de gelijknamige designstudio, zegt: ‘Wij zijn gespecialiseerd in het creëren van verbazingwekkende ruimte op onverwachte locaties, maar we hebben nog nooit zoiets op basis van een elektrisch voertuig gedaan. Gezien de aard van de auto wilden we de ruimte optimaliseren met slimme, doordachte voorzieningen, gemaakt van duurzame materialen en energie-efficiënte technologie. Wij zien een toekomst voor kwaliteit en vakmanschap in technologie, dus we hebben geprobeerd een werkplek te creëren waar professionals graag werken. Met alle comfort en connectiviteit van een modern kantoor, maar ook met wat extra verrassingen.’

Ideale vervoersoptie
De e-NV200 maakt deel uit van Nissans populaire gamma van emissievrije voertuigen, die het beste combineert van twee meermaals onderscheiden voertuigen: de Nissan LEAF en de Nissan NV200. De e-NV200 is een emissievrije lichte bedrijfsauto waarvan de gebruikskosten slechts 3 euro per honderd kilometer bedragen en die een actieradius van 170 km op één batterijlading2 biedt. Daarmee is de e-NV200 de ideale vervoersoptie voor zowel grote als kleine bedrijven, want hij draagt bij aan de reductie van de milieu-impact van het bedrijf, maar hij is ook praktisch, betrouwbaar en efficiënt.

Als pionier van emissievrije technologie richt Nissan zich op het bieden van mobiliteit voor iedereen, die voldoet aan de bedrijfsvisie Intelligent Mobility. Tot op heden heeft Nissan wereldwijd al meer dan 250.000 volledig elektrisch aangedreven voertuigen verkocht.

Meer informatie over Nissans producten, diensten en streven naar duurzame mobiliteit is te vinden op www.nissan.eu/experience-nissan.html

De Nissan e-NV200 WORKSPACe in detail
De laadruimte van 4,2 m3 is de grootste in zijn klasse. De gebruiker krijgt een lichte werkplek dankzij een panoramisch glazen dak en led-verlichting in de vloer, waardoor het idee van ruimte wordt versterkt. Het slimme led-systeem is naar wens in kleur aan te passen via een smartphone-app.

Heldere afwerkingsdetails en een eikenhouten plankenvloer benadrukken de moderne, premium sfeer. De voorstoelen zijn bekleed met witte stof om de sfeer van de kantoorruimte achterin door te trekken naar de cabine.

Er zijn twee schuifdeuren aan de zijkanten en een gedeelde achterdeur. Aan de achterzijde van de e-NV200 WORKSPACe is een uitschuifbaar platform om in de open lucht te kunnen werken. De twee kantoorstoelen van chroom en leder zijn verankerd aan de houten vloer. Ertussen bevindt zich een houten console met een docking station om smartphones draadloos op te laden, een Bluetooth-speaker voor muziek en een minikoelkast.

Een van de kantoorstoelen is te verplaatsen naar een centraal bevestigingspunt, waar de gebruiker kan plaatsnemen aan een uitklapbaar bureau. Daarin zijn de touchscreen-computer, de draadloze muis en toetsenbord en allerlei kantoorbenodigdheden ondergebracht, elk in zijn eigen compartiment.

Aan de andere kant van de kantoorruimte bevindt zich een console met een machine die koffie van barista-kwaliteit maakt. De machine komt automatisch van onder de console tevoorschijn. Alle benodigdheden voor het maken van de perfecte koffie, cappuccino en espresso zijn ondergebracht in een kastje tegen het dak.

1 Gebaseerd op de gebruikskosten van de e-NV200, het lage elektriciteitstarief en een actieradius van 170 km op een volle batterij (95 procent efficiency). Werkelijk verbruik en actieradius zijn afhankelijk van rijstijl, omstandigheden op de weg, het gebruik van de airco en andere factoren.

2 Werkelijk verbruik en actieradius zijn afhankelijk van rijstijl, omstandigheden op de weg, het gebruik van de airco en andere factoren. Energiekosten zijn uitsluitend de kosten voor de elektriciteit om de batterij van de e-NV200 op te laden. Andere kosten die samenhangen met het gebruik van de auto zijn buiten beschouwing gelaten.

Een publicatie van Nissan