Amsterdam, 25 november 2019 – Nissan e.dams heeft in het eerste raceweekend van het ABB FIA Formula E-wereldkampioenschap aangetoond over snelle auto’s te beschikken.

Nissan begint sterk aan het nieuwe seizoen van het ABB FIA Formula E-kampioenschap. De eerste Japanse autofabrikant die in de Formula E stapte, is bezig aan zijn tweede Formula E-seizoen waarbij coureurs in volledig elektrische raceauto’s met elkaar de strijd aanbinden op stratencircuits over de hele wereld. In het laatste raceweekend van het vorige seizoen behaalde Nissan e.dams zijn eerste overwinning en afgelopen weekend demonstreerde het team opnieuw zijn potentie.

Oliver Rowland reed in de openingsrace van het zesde seizoen de sterren van de hemel voor Nissan e.dams en eindige net naast het podium, als vierde nadat hij van de achtste startpositie vertrok. Sebastien Buemi, de nummer twee in de eindstand van het vorige seizoen, had elektrische problemen en moest de eerste race vroegtijdig beëindigen.

In de kwalificatie voor de tweede race, op zaterdag, demonstreerde ook Buemi de snelheid van de Nissan e.dams door zich te kwalificeren voor de eerste startrij. Helaas werd hij in de beginfase van de race van achteren geraakt, waardoor hij van de baan spinde. Rowland liet daarna opnieuw zien waartoe hij en de Nissan e.dams in staat zijn. Vanaf de zestiende startplaats snelde de Brit naar de vijfde plaats aan de finish.

Concurrentie sterker dan ooit
‘De concurrentie in de Formula E is nog nooit zo sterk geweest. Het was dit weekend vechten voor elke plek’, zegt Michael Carcamo, Nissans Global Motorsport Director. ‘We hebben niet het resultaat bereikt waarvoor we waren gekomen, maar positief is dat we tijdens de kwalificaties en de races heel snel waren. Buemi had veel pech toen hij van achter werd aangereden terwijl hij op de tweede plek reed, maar Rowland heeft twee fantastische races gereden. We zien veel potentie voor de komende races.’

Nissan e.dams richt zich nu op de volgende race in de Chileense hoofdstad Santiago, op 18 januari 2020. ‘We zullen onze performance van afgelopen raceweekend uitvoerig analyseren en ons verbeteren waar mogelijk. Vorig jaar behaalden we in Chili de poleposition en dat willen we de komende race graag herhalen’, zegt Gregory Driot, teambaas bij Nissan e.dams.

Quotes van de coureurs

Sebastien Buemi: ‘Helaas verliep het weekend niet zoals ik voor ogen had. De start vanaf de eerste rij in de tweede race was natuurlijk mooi, maar de aanrijding en de spin die volgden, hebben mijn race verknald. De Formula E-races zijn zo kort, dat je zo’n tegenslag nauwelijks kunt goedmaken. Natuurlijk ben ik teleurgesteld, maar het positieve van dit weekend is wel dat we onze snelheid hebben laten zien. Nu moeten we die snelheid de komende races omzetten in resultaten.’

Oliver Rowland: ‘Over mijn kwalificaties ben ik niet tevreden. Maar dat ben ik wel over de Nissan e.dams Formula E-auto. Ik kon op beide dagen veel auto’s inhalen en kwam niet in de problemen. Natuurlijk had ik liever meegestreden om een podiumplaats, maar als we ons beter kwalificeren, zal dat ook zeker gebeuren. Het was een harde strijd, maar ik had het in beide races naar mijn zin. Ik kijk nu al uit naar race drie.’

Een publicatie van Nissan