Het Nissan Formula E Team is klaar voor de Jakarta E-Prix van komend weekend. Het team hoopt de positieve resultaten van Monaco te kunnen voortzetten. Op het stratencircuit boekte het team de beste resultaten van dit seizoen tot nu toe, met zowel Sacha Fenestraz en Norman Nato in de top drie van de kwalificatie.

Het kampioenschap keert terug naar Jakarta, nadat de stad tijdens het achtste seizoen voor het eerst werd bezocht. Dit jaar staat een dubbele race op de agenda. De teams en coureurs strijden tegen elkaar bij temperaturen van boven de 30 graden Celsius en met een extreem hoge luchtvochtigheid. Het is een uitgebreide test voor de nieuwe Gen3-auto’s die vanaf dit negende seizoen worden ingezet.

Inhaalmogelijkheden
Het 2,4 kilometer lange circuit, in Noord-Jakarta en vlakbij Ancol Beach, bestaat uit achttien bochten. De beste inhaalmogelijkheden zijn bij bocht 1 en 16. De zware remzones en de bochtige middensector met hoge snelheden vormen een circuit dat zowel voor de coureurs als de auto’s de nodige uitdagingen biedt.


Tijden
De kwalificatie begint beide dagen om 10.40 uur lokale tijd (05.40 uur Nederlandse tijd), met daarna de race om 15.00 uur (10.00 uur Nederlandse tijd).

Tommaso Volpe, Managing Director en teambaas Nissan Formula E Team: “Sinds Monaco hebben we er hard aan gewerkt om onze kansen te maximaliseren en ons momentum vast te houden. Dat is dit jaar een uitdaging voor ons. Voor Monaco hebben we zeker grote verbeteringen doorgevoerd en we hopen die ontwikkeling voort te zetten. Jakarta wordt voor iedereen lastig. Het is er erg heet, vochtig en fysiek zwaar voor de coureurs. Ook voor de teams vragen de omstandigheden veel. Met dat in gedachten richten wij ons op het vinden van de best mogelijke afstelling om de auto zo koel mogelijk te houden en te letten om de banden. Ons doel voor de rest van het seizoen is om meer consistentie te vinden en om met beide auto’s mee te doen aan het gevecht voor de punten. Jakarta wordt een uitdaging, maar we zijn er klaar voor.”


Sacha Fenestraz: “De heetste race van het jaar. Iedereen heeft me verteld hoe zwaar het zal zijn. Wat het racen betreft heb ik er zin in, zeker na ons goede weekend in Monaco. We gaan vol vertrouwen naar Jakarta en staan er goed voor. We willen graag de prestaties van Monaco herhalen en bewijzen dat dat succes niet eenmalig is. Jakarta is dus een belangrijk weekend voor ons. Het circuit ziet er interessant uit, het lijkt wel een beetje op dat van Monaco of Kaapstad. Ik hoop op een geweldig weekend.”


Norman Nato: “Ik heb er zin in om in Jakarta te racen, een nieuwe plek voor mij. Met de hoge temperaturen wordt het fysiek erg zwaar voor de teams en coureurs. Het doel is om voort te bouwen op de prestaties die we lieten zien in Monaco en we hopen dat we met beide auto’s punten kunnen scoren. Tweede en derde worden in de kwalificatie was een geweldige prestatie, maar we moeten altijd blijven zoeken naar verbetering en het tempo blijven vasthouden. Dit weekend moeten we dat waarmaken en twee sterke races neerzetten. Zo beginnen we goed aan de tweede helft van het seizoen.”

Een publicatie van Nissan