Amsterdam, 5 juni 2023 – Het Nissan Formula E Team reed in Jakarta de beste race van het seizoen tot nu toe. Sacha Fenestraz en Norman Nato presteerden beiden uitstekend, met een vierde en vijfde positie in de elfde ronde van het ABB FIA Formula E World Championship 2022-2023.


Na een lastige eerste race van het weekend werd Fenestraz tweede bij de kwalificatie op zondag en mocht daarom door naar de Duels. De Frans-Argentijnse coureur startte de race op de zevende plaats en kwam bij de start uitstekend van zijn plek. Aan het einde van de eerste ronde reed hij al op de vierde positie.

 

Ondertussen werkte ook Fransman Nato zich in het veld naar voren. In de hitte van Jakarta hield hij het hoofd koel en schoof wat posities op in de Attack Mode-fase. Nato was gestart op de twaalfde positie, ontweek ongevallen voor hem en werkte zich met een goed tempo verder in de top-10 in.

 

Geholpen door de sterke strategie van het team klommen beide coureurs door naar hogere posities. Tot aan de laatste bocht streden ze voor een podiumplek. Het duo haalde uiteindelijk gezamenlijk 22 punten binnen, het beste resultaat voor het team in dit seizoen tot nu toe.

 

De volgende Formula E-race staat gepland op 24 juni, met de laatste enkele race van het seizoen en voor het eerst in Portland, Verenigde Staten.


Tommaso Volpe, Managing Director en teambaas Nissan Formula E Team: ‘Dit weekend was een achtbaan, met zaterdag een lastige race en zondag een heel goede. We waren zondag sterker in de kwalificatie en hadden tijdens de race een veel betere strategie. Beide coureurs hebben het geweldig gedaan, met een aantal indrukwekkende inhaalacties. Sacha streed zelfs tot aan de laatste bocht om een podiumplaats en Norman heeft aan het einde van de race zijn positie goed verdedigd. We zijn heel blij met de prestaties en trots op het team en de coureurs. Onze focus ligt nu op het meenemen van deze positieve resultaten naar de volgende ronde in Portland. Daar willen we nog meer punten scoren.’

 

Sacha Fenestraz: ‘Dit weekend hebben we de sterke en zwakke punten van ons team goed kunnen zien. Zondag was een heel positieve race. Een geweldige beloning voor het team, dat de afgelopen maanden hard heeft gewerkt. Zaterdag was best frustrerend, maar we zijn sterk teruggekomen en beide auto’s waren snel. Norman heeft zich heel knap van de twaalfde plaats omhoog gewerkt naar de vijfde positie. Ik ben blij dat we allebei een sterk resultaat hebben neergezet. De hitte vormde zeker een uitdaging, maar de luchtvochtigheid was het moeilijkst. Maar we hebben als een team doorgezet en een mooi aantal punten gescoord. Ik kijk uit naar de race in Portland, op een gloednieuw en interessant circuit!’

 

Norman Nato: ‘Zondag was een heel goede dag. We hebben de setup aangepast omdat we zaterdag niet zo competitief waren en dat heeft gewerkt. In de race van zondag viel alles op zijn plaats en hebben we met beide auto’s een geweldig resultaat neergezet. We gaan deze race nu analyseren en kijken wat we kunnen doen om in Portland een nog beter resultaat neer te zetten. We hadden vandaag een goed tempo, dus de rest van het seizoen moeten we kunnen meedoen voor de hoge punten. Met deze prestaties zitten we niet ver van de leidende teams en we hebben dit jaar nog vijf races om te laten zien wat we kunnen.’

Een publicatie van Nissan