Het Nissan Formula E Team heeft de eerste punten binnen in het tiende seizoen van het ABB FIA Formula E World Championship. Het team presteerde uitstekend en scoorde 26 punten in race 3 van het kampioenschap. De race vond plaats in Diriyah, Saoedi-Arabië.

Beide coureurs hadden een uitstekende kwalificatie, maar de race op vrijdag verliep frustrerend. Oliver Rowland werd dertiende en Sacha Fenestraz viel met schade uit.

Maar de coureurs herstelden zich sterk in de tweede race van het weekend. Rowland vertrok van poleposition voor de 36 ronden tellende race op zaterdag, die bij kunstlicht werd verreden. Hij verloor bij de start weliswaar de leiding en werd bruut naar de derde plaats verwezen in de fase van de aanvalsmodus, maar Rowland hield tot en met de laatste ronde druk op de tweede plaats. Uiteindelijk moest Rowland genoegen nemen met de derde plaats, waarmee hij al in zijn tweede raceweekend bij het team een plek op het erepodium veroverde.

Ondertussen reed ook Fenestraz een sterke race. Hij vocht een hevige strijd uit met de rijders om hem heen en voegde zich de laatste ronden zelfs bij de kopgroep. Hij finishte als zesde en pakte zijn eerste punten van dit seizoen.

Oliver Rowland: “Dit is een geweldig resultaat, goed voor ons vertrouwen voor het hele seizoen. Vrijdag was teleurstellend, maar zaterdag hebben we ons hersteld en pole gepakt. Helaas kon ik de leiding niet vasthouden doordat ik wielspin had, maar we zijn heel blij met deze podiumplaats. Ik ben teruggekomen naar Nissan om te winnen. Daarvoor is nog werk aan de winkel, maar we blijven pushen. De stap die we vandaag hebben gezet is heel belangrijk en we zullen ons verder verbeteren voor São Paulo.”

Sacha Fenestraz: “Het was een weekend met ups en downs. Vrijdag was frustrerend, maar we hebben ons verbeterd en een goede afstelling gevonden. In de race voelde de auto goed. Het is fijn om met een aanzienlijk aantal punten te finishen en met het team een trofee in ontvangst te nemen. We zijn klaar voor de rest van het seizoen. We bouwen hierop voort en zijn positief voor de komende races. We gaan afgelopen weekend analyseren, zodat we in São Paulo nog weer beter presteren.”

De Formula E heeft nu zeven weken pauze. Op 16 maart rijden de Formula E-teams de E-Prix van São Paulo, Brazilië.

Een publicatie van Nissan