• Nissan-coureurs eindigen nét buiten de top 10
  • Oliver Rowland maakt indruk met meeste inhaalacties
  • Rowland na twee seizoenen terug bij Nissan Formule E-team  
  • Sacha Fenestraz aan tweede seizoen begonnen

Het Nissan Formule E-team heeft in de eerste race van het 2023/24 ABB FIA Formule E Wereldkampioenschap net geen punten weten te scoren. Oliver Rowland en Sacha Fenestraz begonnen sterk aan de openingsrace van seizoen 10, maar moesten genoegen nemen met een elfde en twaalfde plaats. De strijd speelde zich af op het Autodromo Hermanos Rodriguez in Mexico City.

De Frans-Argentijnse coureur Fenestraz – bezig aan zijn tweede seizoen bij het team - kwam tijdens de kwalificatie slechts een tiende tekort om zich te kwalificeren voor de Duels en startte vanaf de negende positie. Oliver Rowland zat tijdens zijn laatste kwalificatieronde vast tussen andere rijders en moest genoegen nemen met de twintigste startpositie. Voor de Britse coureur was het zijn eerste E-Prix voor het team na twee seizoenen afwezigheid.

Het racetempo van beide coureurs lag hoog tijdens de wedstrijd. Rowland maakte een indrukwekkende opmars en veroverde negen posities, de meeste van alle coureurs, maar eindigde met een elfde plek net buiten de punten. Fenestraz streed gedurende de hele race en bevond zich eveneens in de strijd voor een positie in de top 10. Hij passeerde de eindstreep op nog geen halve seconde achter zijn nieuwe teamgenoot.

Over twee weken bezoekt de Formula E Diriyah in Saudi-Arabië voor de eerste dubbele race van het nieuwe seizoen.

Tommaso Volpe, Managing Director en teambaas Nissan Formule E Team: "We hebben ons goed voorbereid op de kwalificatie met sterke resultaten in de vrije training. Het was frustrerend dat Sacha de Duels met zo'n klein verschil miste. Bij Oli maakte het team een fout, waardoor hij niet in staat was om zijn rondetijd te verbeteren. Ons doel in de race was om punten te scoren en het was duidelijk dat het potentieel er was. Oli liet een uitstekende prestatie zien door helemaal op te klimmen naar P11. We kozen voor hem voor een agressieve strategie en werden bijna beloond met punten. Bij Sacha hadden we problemen met het racetempo en we moeten uitzoeken wat er gebeurd is voor de volgende race in Diriyah. De top 10 was duidelijk ons doel en het was zeker haalbaar, dus we zijn teleurgesteld dat we dit weekend niet hebben gescoord, maar het is een goed uitgangspunt en we hebben een lang seizoen voor de boeg."

Oliver Rowland: “We hebben veel positieve punten om mee te nemen van het weekend. Beide vrije trainingssessies waren sterk, hoewel de kwalificatie een beetje teleurstellend was. Ik werd opgehouden tijdens de tweede run en de auto voelde niet zo goed als in de training, maar ik denk dat we in staat zouden zijn geweest om door te gaan naar de Duels. We hadden een sterke comeback in de race; het was een goede gelegenheid om vertrouwd te raken met de auto en de systemen. We waren bijna in staat om punten te scoren, en het feit dat we negen plaatsen wonnen, is zeer veelbelovend. We moeten nog wat finetunen, maar de basis is er. Het moet gewoon allemaal op zijn plek vallen in de komende races”

Sacha Fenestraz: "Het was niet ons beste weekend. In de kwalificatie waren we heel dichtbij de Duels, wat altijd ons doel is, maar de race was lastig. We hadden verwacht om in de punten te eindigen, maar vandaag hadden we niet het tempo om dat mogelijk te maken. We willen aan de top meedoen, dus we gaan zitten en analyseren wat hier is gebeurd om beter voorbereid te zijn voor Diriyah."

Een publicatie van Nissan