Nissan blijft de Intelligent Mobility-veiligheidssystemen  verbeteren en uitbreiden. De nieuwste voorziening waaraan wordt gewerkt, benut LIDAR-technologie om aanrijdingen te vermijden tijdens veeleisende verkeerssituaties, zoals het rijden op kruispunten.

Nissan heeft onlangs een nieuwe demonstratie gegeven van dit veiligheidssysteem. De ontwikkeling ervan is onderdeel van Nissan Ambition 2030. Dit is het lange-termijn-masterplan van de fabrikant om nieuwe voertuigen te maken die meer veiligheid bieden en minder emissies produceren. De toepassing van actieve veiligheidsystemen met de nieuwste generatie LIDAR-technologie zijn een volgende stap. Ze zijn ook bestemd voor gebruik in autonoom rijdende auto’s. Omdat veiligheid voorop staat, bestudeert Nissan alle mogelijke ongevalscenario’s door complexe aanrijdingen te analyseren.

Autonoom ingrijpen
De veiligheidstechnologie die nu wordt ontwikkeld, benut een nieuwe besturingslogica. Deze kan aanrijdingen op kruispunten voorkomen dankzij ground-truth-perceptietechnologie. Met LIDAR (Laser Imaging Detection And Ranging) maakt het systeem op hoge snelheid virtuele 3D-impressies van de gehele omgeving rond de auto. Het kan zo de plaats, snelheid en bewegingsrichting van objecten bepalen en vervolgens de kans op een zijdelingse aanrijding voorspellen. Dreigt er gevaar en reageert de bestuurder van de Nissan niet zelf, dan kan het systeem autonoom besluiten om in te grijpen door de noodstopfunctie te activeren. Ook is het in staat het rempedaal los te laten als het gevaar is geweken, waardoor de verkeersstroom op gang blijft.

Bestuurdersfout
Ongevallen op kruispunten – veroorzaakt door een bestuurdersfout – komen helaas zeer vaak voor en hebben meestal aanzienlijke gevolgen. Nissans nieuwe veiligheidstechnologie (in ontwikkeling) biedt bestuurders extra ondersteuning tijdens zulke verkeerssituaties. Het kan dankzij de geavanceerde detectie en autonome besluitvorming aanrijdingen voorkomen.

Een publicatie van Nissan