NISSAN JUKE CONNECT BIEDT ZEER GEAVANCEERDE TECHNOLOGIE

  • Speciale uitvoering van Nissans succesvolle Crossover
  • Uitgerust met nieuwe generatie Nissan Connect-systeem
  • Voorzien van Google® Send-To-Car-technologie voor geavanceerde routeplanning
  • Mogelijkheid om op afstand verbinding te maken met de auto
  • Opvallende exterieurstyling exclusief voor JUKE Connect

Amsterdam, 5 maart 2013 - De Nissan JUKE Connect biedt geavanceerde technologie op een voor dit segment ongeëvenaard niveau. Deze speciale uitvoering, die in maart aan het JUKE-gamma wordt toegevoegd, combineert een stijlvol uiterlijk met een bijzonder rijke uitrusting en een verbeterd Nissan Connect-infotainmentsysteem met innovatieve functies.

De Nissan JUKE Connect is gebaseerd op het Acenta-uitrustingsniveau, maar heeft een opvallende en onderscheidende exterieurstyling. De in zwart en zilver uitgevoerde lichtmetalen 18-inch wielen, alsmede de in glanzend zwart afgewerkte B-stijl en buitenspiegelkappen geven de JUKE een zelfverzekerde uitstraling. De Nissan JUKE Connect zal niet alleen voorbijgangers doen omkijken, hij is ook het ultieme paradepaardje op het gebied van geavanceerde infotainmentsystemen. Daarbij is een hoofdrol weggelegd voor de nieuwste generatie van het Nissan Connect-systeem, dat behoort tot de standaarduitrusting van de JUKE Connect.

Google® Send-To-Car-technologie
Het vernieuwde Nissan Connect-systeem bestaat uit een geïntegreerd 5,8-inch kleurendisplay met touchscreen en het bevat navigatiefuncties en Bluetooth-connectiviteit voor mobiele telefoons en mp3-spelers. Bovendien is het met behulp van Google® Send-To-Car-technologie mogelijk al vanuit huis een geplande route naar het navigatiesysteem te sturen. Dat is niet alleen handig, maar ook veiliger: de verleiding om tijdens het rijden een route in te voeren, wordt immers weggenomen.

Innovatieve functies
Nissan Connect bevat ook een aantal innovatieve functies dat het leven van de bestuurder makkelijker maakt. Zo hebben gebruikers volledige toegang tot een uitgebreide Google®-database met Points of Interest (POI) en is informatie als lokale brandstofprijzen, de weersvoorspelling en vluchttijden eenvoudig op te vragen. Tevens is de interface van het navigatiesysteem verbeterd. Nieuw zijn de rijstrookaanwijzingen die kunnen worden weergegeven en de score die op basis van het brandstofverbruik wordt bijgehouden. Hoe zuiniger wordt gereden, hoe hoger de score.

 

Rijke uitrusting
De Nissan JUKE Connect-modellen zijn standaard uitgerust met Nissan Dynamic Control. Dit systeem biedt verschillende rij-instellingen die via het centraal geplaatste touchscreen kunnen worden geselecteerd. Via het display kan ook de klimaatcontrole van de airconditioning worden bediend. Verder is de JUKE Connect standaard uitgerust met een achteruitrijcamera, een regen- en lichtsensor en een audiosysteem met Bluetooth-connectiviteit en usb-aansluiting.

Aandrijving
Ondanks het exclusieve karakter is de Nissan JUKE Connect ontwikkeld voor een uiteenlopend koperspubliek. Deze speciale uitvoering is dan ook beschikbaar in combinatie met alle leverbare motoren en transmissies. Kopers hebben de keuze uit drie motoren, waarvan één diesel- en twee benzinemotoren, al dan niet in combinatie met Nissans intelligente ALL-MODE 4x4i-vierwielaandrijving met Torque Vectoring Control. De geavanceerde 1,6-liter DIG-T-benzinemotor met turbo is ook leverbaar in combinatie met de X-Tronic continu variabele transmissie.

Populaire Crossover
De lancering van de nieuwe Connect-uitvoering vindt plaats in een voor de Nissan JUKE zinderende periode. Sinds de marktintroductie in 2010 zijn meer dan 290.000 exemplaren verkocht en in 2012 heeft een recordaantal van 140.000 stuks de fabriek in Sunderland verlaten. De Nissan JUKE is na de Nissan QASHQAI het populairste Nissan-model.

 

Een publicatie van Nissan