Samenwerking met Formule 1-team opnieuw verlengd
Nissan levert bedrijfsauto's aan Infiniti Red Bull Racing

 

Amsterdam, 13 mei 2015 - Voor het vierde achtereenvolgende jaar levert Nissan lichte bedrijfsauto's (LCV) aan het Formule 1-team van Infiniti Red Bull Racing. Nu het Europese deel van het Formule 1-seizoen van start is gegaan, is een vloot Nissans in gebruik genomen voor het vervoer van teammedewerkers en materieel.

 

Infiniti Red Bull Racing, waarvan de F1-auto's worden aangedreven door Renault-motoren, maakt onder meer gebruik van Nissans Primastar, NV400 en Navara voor transport en logistiek van en naar het hoofdkantoor in Milton Keynes in Engeland.

 

"We zijn trots op de verlengde samenwerking met meervoudig wereldkampioen Infiniti Red Bull Racing en kijken uit naar het vervolg van het Formule 1-seizoen", zegt Nissan Corporate Vice President Philippe Guérin-Boutaud, verantwoordelijk voor de Global LCV Business Unit. "We zijn ervan overtuigd dat onze innovatieve, betrouwbare en veelzijdige bedrijfsauto's van grote waarde zijn gedurende het Formule 1-seizoen."


Wereldwijd levert Nissan circa tachtig lichte bedrijfsauto's aan Infiniti Red Bull Racing, waaronder ook de volledig elektrische e-NV200, de NV200 en de NV350. "De samenwerking met Nissan heeft ons grote voordelen opgeleverd en het demonstreert het belang van een goede mobiliteitspartner op het gebied van lichte bedrijfsauto's", zegt Christian Horner, teambaas bij Infiniti Red Bull Racing. "Een van de grootste uitdagingen van een Formule 1-team zijn de complexe logistieke operaties van mensen en materieel. We zijn verheugd om ook in 2015 samen te werken met Nissan."

 

Nissan verkoopt jaarlijks wereldwijd circa een miljoen pick-ups, bestelauto's en bussen in het lichte bedrijfsautosegment. De nieuwe generatie van de prijswinnende Nissan Navara pick-up (NP300) wordt aan het einde van dit jaar in Europa onthuld.

 

Een publicatie van Nissan