NISSAN MURANO NOG VERDER VERFRAAID EN VERBETERD

--Meer comfort en fraaiere uitstraling voor topmodel van de Crossover-range--

 

  • Dieselversie (140 kW) geeft verkopen een extra impuls
  • Wijzigingen voor modeljaar 2012:
  • Verbeterde kwaliteit voor premium Crossover
  • Gewijzigde bekleding op stoelen en portieren
  • Nieuw ontwerp voor lichtmetalen 18-inchwielen en achterlichten

 

Amsterdam, 9 november 2011 - Nissans premium Crossover, de Murano, is luxer dan ooit. Een hoogwaardiger interieur, nieuwe lichtmetalen 18-inchwielen, gewijzigde achterlichten en een verbeterd instrumentarium zorgen voor nog meer comfort in en uitstraling van Nissans vlaggenschip.

 

De grootste wijzigingen aan de Nissan Murano hebben plaatsgevonden in het luxueuze interieur. In het dashboard heeft de oranje verlichting plaatsgemaakt voor verfijnde witte verlichting. Verder is de belettering van de wijzerplaten vernieuwd. De middenconsole sluit nu beter aan bij de rest van het interieur omdat het is uitgevoerd in dezelfde kleur als het dashboard.

De opvallendste wijziging is echter dat de lederen bekleding van de stoelen en de deurpanelen nu geplooid is gestikt, zodat het ruche-effect van voorheen is verdwenen. Achterin is het optionele dvd-scherm vervangen door twee afzonderlijke exemplaren. Die zijn voortaan geïntegreerd in de hoofdsteun van de voorstoelen.

 

Ook het uiterlijk is aangepakt. De achterlichten zijn nieuw en lijken sterk op die van de Qashqai, met naast de rode lens een heldere, pijlvormige lens. Twee nieuwe metallickleuren - Pearl White en Graphite Blue - contrasteren fraai met de nieuwe, lichtmetalen 18-inchwielen met vijf V-vormige spaken. De lichtmetalen 20-inchwielen met vijf dubbele spaken zijn ongewijzigd.

 

De Murano is het topmodel in Nissans Crossover-gamma, dat verder de Juke en de Quashqai omvat. De Murano was al populair in een groot aantal Europese landen en de verkopen kregen een extra impuls toen in 2010 een dieselversie op de markt kwam. De dieselmotor - én de subtiele facelift die de Nissan Murano een nog hoogwaardiger uitstraling geeft - maakte de Crossover toegankelijk voor een nog groter publiek.

 

De 2,5-liter dCi-motor, die speciaal voor Europa is ontwikkeld en waaraan technici van het Nissan Technical Centre Europe (NTCE) belangrijk hebben bijgedragen, wordt geroemd om zijn kracht en verfijning. Gekoppeld aan de zestrapsautomaat met Adaptive Shift Control biedt de viercilinderkrachtbron de perfecte balans tussen prestaties en efficiency. De motor levert 140 kW vermogen en 450 Nm trekkracht bij slechts 2.000 t.p.m., bij een bescheiden verbruik van 10,6 l/100 km (CO2-uitstoot 210 g/km).

90 procent van de in West-Europa verkochte Nissans Murano is een diesel. Het resterende deel komt op het conto van de soepele 3,5-liter V6 benzineversie met 188 kW en 334 Nm.

 

De verfijnde, comfortabele Nissan Murano staat bekend om zijn uitgebreide uitrusting. Die omvat onder meer lichtmetalen 20-inchwielen, een elektrisch bedienbare achterklep en een 7-inch kleurenscherm voor de camera's die aan de achterzijde en op de flanken de situatie rond de auto in beeld brengen. Verder is de Murano voorzien van Nissans Connect Premium-navigatiesysteem met een 7-inch touchscreen en een 9,3 Gb harde schijf voor muziekopslag. Bovendien biedt het systeem iPod-, Bluetooth- en aux-connectiviteit en is het standaard gekoppeld aan een Bose-audiosysteem met elf speakers. Als optie is een dvd-entertainmentsysteem voor de achterpassagiers leverbaar.

Op de lijst staan verder zelfherstellende Scratch Shield-lak, privacyglas achter, bi-xenonkoplampen, cruisecontrol en de voor de Nissan Murano kenmerkende elektrisch inklapbare achterstoelen, die gemakkelijk neer- en teruggeklapt kunnen worden vanuit de bagageruimte.

Vanzelfsprekend is de Murano uitgerust met Nissans intelligente All-mode 4x4-i-vierwielaandrijving, die voor optimale grip zorgt in de moeilijkste omstandigheden.

 

‘De Murano is het topmodel van het Crossover-gamma van Nissan. Zijn verfijnde karakter, de hoge mate van comfort en de uitgebreide standaarduitrusting liggen nu op een nog hoger niveau door de subtiele wijzigingen die we in de nieuwe versie introduceren', zegt Guillaume Cartier, Vice President Sales van Nissan Europe.

 

Een publicatie van Nissan