Nissan Navara VDC standaard en een completere uitrusting

• Lichtmetalen wielen en VDC standaard op alle versies
• Nieuw: extra compleet uitgeruste Navara SE
• Nieuwe carrosseriekleuren en opgewaardeerd interieur

Nissan heeft haar veelzijdige pick-up Navara vernieuwd. Hieronder vallen nieuwe veiligheidsvoorzieningen, een opgewaardeerd interieur, nieuwe carrosseriekleuren en een completere uitrusting dan voorheen. De vernieuwde Nissan Navara beleeft zijn debuut op de bedrijfswagenshow IAA in Hannover (25 september t/m 2 oktober).

Nissan rust de Navara in het vervolg uit met lichtmetalen 17-inchwielen en ‘Vehicle Dynamic Control' (VDC), ongeacht de uitvoering. Verder is de Navara leverbaar met keuze uit twee nieuwe metallic carrosseriekleuren, namelijk brons en grijs. De SE- en LE-versies kennen een opgewaardeerd interieur met een nieuwe kleurstelling dat meer kwaliteit biedt.

Rijke uitrusting
Standaard is de Nissan Navara SE voorzien van onder meer automatische airconditioning, een cd-speler en Bluetooth®-technologie. Het robuuste uiterlijk van de Navara SE krijgt een extra dimensie door een chromen grille, treeplanken en mistlampen vóór. De extra complete uitrusting omvat verder zijairbags, cruise control, een in hoogte verstelbare bestuurdersstoel, centrale portiervergrendeling en verwarmbare buitenspiegels.

Koppelrijke 3,0-liter V6-diesel
De Nissan Navara is leverbaar als 2.5 dCi met 140 kW. Verder is de pick-up beschikbaar met de uiterst soepele en koppelrijke 3,0-liter V6-diesel met 170 kW. (Maar liefst 10 procent van de kopers kiest voor deze sterke dieselvariant.) De V6 is standaard gekoppeld aan een zeventrapsautomaat.

De LE-versie van de vernieuwde Nissan Navara kent de compleetste uitrusting, met onder meer een navigatiesysteem, een achteruitrijcamera, dakrails, verwarmbare stoelen, cruise control, ‘privacy glass', een regensensor en automatisch inklapbare buitenspiegels.

Oersterk ladderchassis
De Nissan Navara is uitgerust met een oersterk ladderchassis met onafhankelijke voorwielophanging met dubbele schroefveren en triangels. De achteras is opgehangen met bladveren. Verder past Nissan een parttime 4x4-systeem toe. Onder normale omstandigheden heeft de Navara achterwielaandrijving. Wanneer het 4x4-systeem wordt ingeschakeld, worden de aandrijfkrachten in de verhouding 50/50 over de voor- en achterwielen verdeeld. Hierbij kan de bestuurder kiezen uit een hoge dan wel lage versnelling.

Een publicatie van Nissan