Amsterdam, 25 oktober 2017 – Nissan neemt als eerste Japanse autofabrikant deel aan het volledig elektrische FIA Formula E-kampioenschap. Nissan verschijnt vanaf seizoen 2018-2019 aan de start met een geheel door Nissan zelf ontwikkelde auto. Het Formula E-kampioenschap vormt een perfect podium voor Nissan Intelligent Mobility: de uit drie pijlers bestaande benadering van Nissan rond de  de manier waarop auto’s worden aangedreven, gereden en geïntegreerd in de maatschappij.

 

“Nissan neemt deel aan het Formula E-kampioenschap om de opwinding van een supersnelle acceleratie en de ongekende wendbaarheid van onze elektrische modellen te benadrukken en demonstreren”, zegt Daniele Schillaci, executive vice president voor global marketing en sales, zero-emission voertuigen en batterijen. “Nissan wordt het eerste Japanse merk dat aan dit groeiende kampioenschap meedoet en neemt een rijke autosportgeschiedenis mee naar de Formula E-grid. Het kampioenschap geeft ons een wereldwijd podium om onze innovatieve Nissan Intelligent Mobility-strategie te presenteren aan een nieuwe generatie racefans.”


3,5 miljard elektrische kilometers

Met de onthulling van de nieuwe generatie LEAF heeft Nissan zijn positie als leider van zero emissie-mobiliteit verder versterkt. De tweede generatie van de volledig elektrische vijfdeurs hatchback is afgeladen met ingenieuze technologie met veel geavanceerde rijhulpsystemen.

 

De nieuwe LEAF vervangt de eerste generatie die in 2010 op de markt kwam en elektrisch rijden mogelijk maakte voor de massa. Nissan verkocht wereldwijd meer dan 280.000 exemplaren, waarmee het ’s werelds bestverkopende elektrische auto is. LEAF-klanten hebben samen meer dan 3,5 miljard elektrische kilometers afgelegd.

 

“Elektrische mobiliteit vormt een belangrijk onderdeel van Nissans DNA, net als de rijke historie en talrijke successen in de autosport”, voegt Schillaci toe. “Het is een logische stap dat we deze twee kernelementen samenbrengen met deelname aan Formula E.”

 

Het FIA Formula E-kampioenschap vindt zijn oorsprong in 2014 en is een wereldwijd autosportkampioenschap waar teams en autofabrikanten tegen elkaar strijden in volledig elektrische raceauto’s op stratencircuits in diverse centra van grote steden over de hele wereld. 

 

Alejandro Agag, oprichter en CEO van Formula E, is verheugd over de komst van Nissan. “Om een naam als Nissan aan boord te krijgen, is een zeer belangrijke stap voor Formula E. Het is niet alleen geweldig om een nieuwe autofabrikant welkom te heten in de Formula E-familie, maar het is ook betekenisvol dat het de eerste Japanse autofabrikant in het startveld is. Het illustreert dat de elektrische revolutie zich wereldwijd voltrekt. De verschuiving naar duurzame mobiliteit is merkbaar en is onstuitbaar. Ik kijk ernaar uit om het Nissan-logo te zien op de nieuwe auto's voor het vijfde Formula E-seizoen."

 

Nissan neemt vanaf het vijfde seizoen deel aan Formula E, dat naar verwachting eind 2018 van start gaat. Op dat moment doen ook auto’s met een nieuw chassis en nieuwe batterijspecificaties hun intrede. Het vierde seizoen begint in december 2017 en duurt tot juli 2018. Het kampioenschap bezoekt wereldsteden als Hongkong, Berlijn, Parijs, New York en Montreal.

Een publicatie van Nissan