• Nissan viert samenwerking met BOSE met premium uitvoering van Micra
  • Micra BOSE Personal Edition standaard voorzien van BOSE-audiosysteem met luidsprekers in de hoofdsteun van bestuurdersstoel
  • Voorzien van Orange Energy-accenten om expressief design en spannend interieur te benadrukken
  • Gelimiteerd op 3.000 exemplaren voor Europa op exclusiviteit te waarborgen, waarvan 200 voor Nederland

Amsterdam, 7 maart 2017 – Nissan heeft op de Autosalon van Genève een exclusieve uitvoering van de nieuwe Micra onthuld: de Micra BOSE Personal Edition. Het gelimiteerde model is gebaseerd op de meest luxe uitvoering: de Tekna+. De uitvoering heeft diverse interessante extra's en is geheel naar eigen smaak aan te kleden. De Micra BOSE biedt hierdoor uitzonderlijk veel value for money. De oplage voor de Europese markt is beperkt op slechts 3.000 exemplaren.

Zoals de naam al verklapt, is deze Micra BOSE Personal Edition gecreëerd om de samenwerking met BOSE, de leverancier van premium audiosystemen voor de nieuwe Micra, kracht bij te zetten. De Micra is uitgerust met een unieke BOSE Personal geluidsinstallatie. Een kenmerk hiervan zijn de twee BOSE UltraNearfield™ luidsprekers die in de hoofdsteun van de bestuurderstoel zijn ingebouwd. Het innovatieve ontwerp, gecombineerd met de BOSE-signaalversterking, geeft de bestuurder een rijke 360-graden luisterervaring.

De bestuurder kan het geluid met behulp van de BOSE PersonalSpaceControl compleet naar eigen smaak aanpassen. Er is keuze uit een reeks aan opties: van een nauwkeurig gericht geluid voorin de auto tot een veel ruimtelijker en rijke audio-ervaring.

Marc Mansell, Vice President, BOSE Automotive Systems: “We hebben het BOSE Personal audiosysteem ontworpen om met een minimaal aantal componenten een onverwacht groot geluid te creëren. In de Micra gebruiken we slechts zes luidsprekers, maar die zijn wel van hoge kwaliteit. Tezamen met onze nieuwste technologie om audiosignalen te versterken, bieden we de Micra-rijders een superieure geluidservaring. Die kunnen ze bovendien volledig op hun eigen smaak afstemmen, waardoor een ongekende audio-ervaring mogelijk is.”

De Nissan Micra BOSE Personal Edition is leverbaar in twee nieuwe lakkleuren: Enigma Black en Gunmetal Grey. Ieder exemplaar is bovendien herkenbaar aan de unieke, in Energy Orange gespoten elementen uit het personaliseringsprogramma van de Nissan Micra. Zo krijgen de voor- en achterbumper stijlvolle oranje accenten, evenals de portieren, de zijspiegels en de 17-inch lichtmetalen wielen. Al deze elementen worden in de fabriek in het Franse Flins met de hand aangebracht, wat niet alleen de kwaliteit waarborgt, maar deze Micra ook een uniek accent geeft.

LED-koplampen maken deze Micra bovendien ook 's nachts herkenbaar, terwijl ze tegelijkertijd bijdragen aan een beter zicht en zo dus de veiligheid bevorderen. Geanodiseerde zwarte en oranje stickers op zowel het dak als de motorkap van de Micra ronden het design af. De BOSE Personal-emblemen op de B-stijlen laten voor de nieuwsgierige voorbijganger weinig te raden over.

Het unieke karakter van de Micra BOSE Personal Edition wordt verder benadrukt in het interieur. Daar genieten de inzittenden van zachte Energy Orange kleurige materialen met dubbele stiknaden op het dashboard en de pookknop. Dezelfde kleuren keren terug in de stoelen, de vloermatten en de instaplijsten.

De Micra BOSE Personal Edition is gebaseerd op de Tekna en heeft daardoor van zichzelf al een rijke uitrusting. De standaarduitrusting bestaat onder meer uit het NissanConnect infotainment-systeem met DAB-digitale radio, een satelliet navigatiesysteem, Nissan Intelligent Key en een armsteun tussen de voorstoelen.

Een ander voordeel van de Tekna-uitvoering is het standaard Safety pack. Dit omvat onder meer Intelligent Emergency Braking met Pedestrian Recognition, Traffic Sign Recognition en High Beam Assist. Intelligent Lane Intervention – een technologie die de auto indien nodig soepel terug naar het midden van zijn rijstrook stuurt – maakt er eveneens deel van uit.

Om de keuze van kopers te maximaliseren, is de Nissan Micra BOSE Personal Edition leverbaar met zowel de 0,9 liter 90 pk sterke driecilinder turbomotor als de 1,5 liter turbodiesel met eveneens 90 pk. Vanaf deze zomer staat de exclusieve uitvoering bij de dealers. 

Een publicatie van Nissan