Overzicht
Nissan op de Tokyo Motor Show 2015

Amsterdam, 13 oktober 2015 – Nissan Motor Co., Ltd. neemt met twintig auto’s deel aan de 44e Tokyo Motor Show. Daaronder zijn studiemodellen en conceptauto’s, speciale uitvoeringen en de nieuwe Nissan LEAF. De Tokyo Motor Show vindt plaats in Tokyo Big Sight en is voor het publiek geopend van 30 oktober tot en met 8 november 2015.

Nissan belangrijkste concepten en nieuwe modellen zijn onder meer:
• De Teatro for Dayz, een innovatief concept dat een nieuwe richting aangeeft in mobiele technologie. Deze conceptauto voor de nabije toekomst is speciaal voor de digitale generatie ontwikkeld.
• De Nissan Gripz Concept, die vorige maand zijn werelddebuut maakte op de internationale autotentoonstelling (IAA) van Frankfurt
• De vernieuwde Nissan LEAF, voorzien van een batterij met een grotere capaciteit voor een aanzienlijk grotere actieradius
• Vooruitstrevende techniek voor autonoom rijden en veiligheid
• De Nissan Concept 2020 Vision Gran Turismo

In totaal toont Nissan twintig auto’s op de Tokyo Motor Show 2015. Daaronder zijn ook de Nissan X-TRAIL Hybrid Mode Premier en JUKE 16GT Four, en speciale versies als de Skyline 350GT Hybrid Type-SP Cool Exclusive, de Fuga 370GT Type-S Cool Exclusive en Serena Highway Star V Selection.
De Nissan-stand is te vinden in de West Exhibition Hall 2.

Teatro for Dayz - een nieuwe invalshoek voor de volgende generatie
Nissan noemt de generatie die opgroeide met digitale technologie ‘share natives’, ofwel ‘deelgeneratie’. Deze generatie is binnenkort oud genoeg om te mogen autorijden, maar de interesse in auto’s is gering. Wat voor auto zouden ze willen rijden, wat trekt ze aan? Willen ze wel autorijden? Nissan heeft voor deze generatie een uitdagend model gemaakt: Teatro for Dayz.

Teatro for Dayz – de naam is ontleend aan het Italiaanse woord voor theater en de naam van een kleine Nissan. Het is een innovatief design, met functies waarmee de inzittenden hun belevenissen met elkaar en direct online met anderen kunnen delen. Het motto ‘een blanco vel papier’ vormde de inspiratiebron voor het maagdelijk witte interieur. Het instrumentenpaneel, de stoelen en zelfs de portierbekleding zijn als het ware een blanco doek voor online activiteiten en expressie.

De Nissan Teatro for Dayz is gebaseerd op Nissans EV-techniek. Daardoor is dit model zowel een gigantische mobiele batterij als een vervoermiddel. Voor de deelgeneratie is dit de essentie: auto’s kunnen mobiele apparaten zijn voor inzittenden die geïnteresseerd zijn in creëren, online zijn en delen.

Wat Teatro for Dayz is en hoe die wordt gebruikt, beslissen uiteindelijk de leden van de deelgeneratie. Tijdens de Tokyo Motor Show 2015 geeft de Teatro for Dayz een blik in de toekomst en showt hij de creativiteit van de volgende generatie.

Nissan Gripz Concept – elektrisch aangedreven seriehybride Crossover
De Nissan Gripz Concept is ontwikkeld door ontwerpers in Europa en Japan. Een ontwerp dat toont hij gebruiksmogelijkheden van een compacte Crossover zijn te combineren met de prestaties van een sportauto.

Uitgerust met Pure Drive e-Power – een op Nissans EV-techniek gebaseerd seriehybride aandrijflijn – zorgt de Nissan Gripz Concept voor een soepele, verfijnde en opwindende rijervaring. Daarbij is hij bijzonder zuinig. In dit systeem drijft een efficiënte benzinemotor de elektromotor aan die Nissan ook in de LEAF monteert.

De carrosserie van de Nissan Gripz Concept is vormgegeven volgens het concept ‘emotional geometry’. Dat zorgt voor sterke contrasten van dynamische, gewaagde stijlelementen. Het ‘gliding wing’-instrumentenpaneel heeft een elegant, rank design dat kracht combineert met eenvoud.

Nissan Concept 2020 Vision Gran Turismo – Nieuwe kleur, grotere aanwezigheid
De Nissan Concept 2020 Vision Gran Turismo is een studiemodel voor een supersportauto. Het concept is ontwikkeld in samenwerking met Polyphony Digital Inc., de makers van het racespel Gran Turismo voor de PlayStation. Met dit model wordt Nissans toch al aanzienlijke aanwezigheid in het racespel – en ook daarbuiten – verder uitgebreid.

De nieuwste creatie in het Vision Gran Turismo Project werd vorig jaar onthuld op het Goodwood Festival of Speed. In de nieuwe carrosseriekleur Fire Knight Red en voorzien van een nieuwe versie van Nissans kenmerkende V-Motion-grille is de Nissan Concept 2020 Vision Gran Turismo een echte, tastbare weergave van een virtuele auto. Daardoor kunnen gamers over de hele wereld de dynamische prestaties en innovaties van Nissan ervaren.

NB: PlayStation en Gran Turismo zijn handelsmerken van Sony Computer Entertainment, Inc.

Nieuwe Nissan LEAF – grotere actieradius en standaard Forward Emergency Braking
Sinds de introductie van de Nissan LEAF in 2010 zijn wereldwijd al meer dan 180.000 exemplaren verkocht. Daardoor is de LEAF ‘s werelds bestverkochte EV. Op de Tokyo Motor Show van dit jaar presenteert Nissan een nieuwe versie met een grotere actieradius met een volle batterij (maximaal 250 km, eigen metingen Nissan). De vernieuwde LEAF is in Nederland per direct te bestellen. Vanaf januari 2016 staat de vernieuwde LEAF bij de dealer.

Live streaming
De persconferentie en andere Nissan-hoogtepunten zijn via live webcast te volgen op Ustream: http://www.ustream.tv/channel/nissan-newsroom

Een publicatie van Nissan