Nissan op de Tokyo Motorshow 2013

Amsterdam, 8 november 2013 - Nissan heeft vandaag zijn hoogtepunten van de Tokyo Motor Show 2013 bekendgemaakt. Deze toonaangevende autoshow vindt plaats van 23 november t/m 1 december 2013 in tentoonstellingscomplex Tokyo Big Sight.

Nissan onthult in Tokyo diverse nieuwe studiemodellen die aangeven welke richting de fabrikant de komende jaren opgaat. Daarnaast presenteert Nissan de GT-R Nismo en haalt de fabrikant het doek van de nieuwe Nissan DAYZ ROOX en andere nieuwe modellen. Bezoekers kunnen zich op de stand ook over de laatste stand van zaken van Nissans Autonomous Drive-veiligheidstechnologie en andere innovaties laten informeren.

De hoogtepunten op de Nissan-stand zijn:

Nissan BladeGlider - van rijden naar zweven in een wendbare en hoogst efficiënte EV (Electric Vehicle) met een radicaal design
Met de BladeGlider biedt Nissan zowel de bestuurder als zijn eventuele passagiers een ongekende rijervaring die nog het best te vergelijken is met zweven. Autorijden wordt hierdoor niet minder dan een sensatie.

  • De BladeGlider is geen verre toekomstmuziek, maar het prototype van een productiemodel. Hiermee laat de fabrikant de innovatie en sensatie die het merk Nissan in huis heeft zien, evenals de toonaangevende positie die Nissan internationaal op het gebied van elektrisch aangedreven voertuigen inneemt.
  • De BladeGlider heeft een aerodynamisch design. Het model kenmerkt zich door een smalle spoorbreedte voor en een brede, zeer stabiele spoorbreedte achter. Het ontwerp zorgt voor een extreem lage luchtweerstand en levert tegelijkertijd een grote neerwaartse druk op. Hierdoor heeft de BladeGlider een goede wegligging en kan hij in bochten enorme g-krachten aan. Het spectaculaire studiemodel heeft tevens een enorme acceleratie, maar verbruikt desondanks weinig stroom.
  • De unieke centrale zitpositie voor de bestuurder draagt bij aan het rijplezier. Doordat de passagiers schuin links- en rechtsachter de bestuurder zitten, kunnen alle drie de inzittenden optimaal genieten van de ‘zwevende' rijervaring die de BladeGlider biedt.
  • De twee elektromotoren beschikken elk over hun eigen motormanagement en zijn in de aangedreven achterwielen gemonteerd.

Videobeelden van de Nissan BladeGlider zijn op uitzendkwaliteit beschikbaar via:
http://www.youtube.com/watch?v=AjPaNiwmOEQ

 

Nissan DAYZ ROOX - het tweede model, een extra hoge uitvoering, in Nissans populaire DAYZ-serie mini-auto's

Deze tweede Nissan DAYZ-mini-auto is een nieuwe, extra hoge stationcar met een dynamisch ontwerp, een verrassende hoeveelheid binnenruimte en een premium interieur. De kenmerken van de DAYZ ROOX:

  • Around View Monitor, schuifdeuren die met een drukknop te bedienen zijn en tal van andere zaken die het dagelijks gebruik van de auto vergemakkelijken.
  • Een ventilator gemonteerd achter in de hemelbekleding, zonneschermen en andere praktische uitrusting die het comfort voor de passagiers achterin verhogen.
  • Het degelijke en onderscheidende design verraadt een grote hoeveelheid binnenruimte.
  • De DAYZ ROOX biedt zoveel binnenruimte dat hij zelfs plaats biedt aan een fiets.
  • De innovatieve, nieuwe technologie van de Nissan DAYZ ROOX omvat tevens een kostenbesparend accusysteem dat de motor kan ontzien.
  • Naar verwachting begin 2014 in Japan op de markt.

Nissan Teana - de nieuwe premiumsedan voor een optimale kwaliteit van leven
De Nissan Teana is een model dat de wereldwijde strategie van Nissan belichaamt. Hij wordt in meer dan 120 landen en regio's verkocht. De nieuwe derde generatie Teana biedt het DNA van de eerste generatie - modern leven - en dat van de tweede generatie - gastvrijheid - en voegt daar nu verbeterde prestaties aan toe voor nog meer rijplezier.

  • Het ontwerp van de Teana straalt klasse uit. Hij is gebouwd met het principe van ‘modern leven' in zijn DNA.
  • Het interieur van de Teana biedt comfort voor alle inzittenden.
  • Het surplus aan vermogen en de goede wegligging staan garant voor rijplezier.
  • Introductie in Japan verwacht in fiscaal jaar 2013.

Nissan Skyline - de introductie van de nieuwe Skyline is in november 2013 in Japan

Nissan X-TRAIL - nieuwe robuuste en praktische SUV met uitstekende prestaties, geavanceerde technologie en een laag brandstofverbruik

De nieuwe robuuste en praktische X-TRAIL kent het gunstigste brandstofverbruik in zijn segment. Daarnaast biedt hij zijn inzittenden een rijke uitrusting en een ruim interieur dat is voorzien van een reeks aan opbergmogelijkheden. Daarmee biedt hij een hoog niveau van gebruiksgemak.

Nissan Serena - verbeterde veiligheidsuitrusting met onder meer een systeem dat helpt om aanrijdingen te voorkomen
Nissan heeft zijn bestverkopende minivan in Japan verbeterd. De vijfdeurs Serena is nu standaard voorzien van een systeem dat aanrijdingen helpt voorkomen, door onder meer Emergency Brake en Lane Departure Warning (LDW) te combineren. Daarnaast heeft de Serena een vernieuwd ontwerp. Nissan introduceert de Serena in december 2013 in Japan.

Nissan NOTE - hoger veiligheidsniveau dankzij Emergency Brake en Emergency Assist for Pedal Misapplication
Nissan heeft de vernieuwde NOTE voor 2014 voorzien van verbeterde veiligheidstechnologie. Hij is nu onder meer uitgerust met systemen die een aanrijding helpen voorkomen, waaronder Emergency Brake, Lane Departure Warning (LDW) en Emergency Assist for Pedal Misapplication. Nissan introduceert de nieuwe NOTE in december 2013 in Japan.

Nissan Elgrand - met enkele verbeteringen voor modeljaar 2014 groeit de Nissan Elgrand uit tot de koning van de minivans
De Nissan Elgrand heeft voor modeljaar 2014 een vernieuwd ontwerp, een verbeterd en meer premium interieur en meer laadruimte. In januari 2014 komt hij in Japan op de markt.

Nissan LEAF Aero Style - een bijzonder concept verschaft deze baanbrekende, 100% elektrisch aangedreven auto van Nissan een nieuw, sportief gezicht
De sportieve aanpassing van de Nissan LEAF - 's werelds populairste 100% elektrisch aangedreven auto - staat gepland voor introductie in Japan in december 2013.

Nissan e-NV200 - de 100% elektrisch aangedreven bedrijfsauto gaat de markt voor compacte bestelauto's op zijn kop zetten met enkele belangrijke verbeteringen
Nissans tweede elektrisch aangedreven voertuig voor de wereldmarkt, de 100% elektrisch aangedreven versie van de NV200-bedrijfsauto, is voorzien van een ruim interieur en een grote bagageruimte voor een breed scala aan toepassingsmogelijkheden. De e-NV200 kan bogen op de aandrijflijn van de LEAF voor de best mogelijke elektrische prestaties. Introductie in Japan in februari 2014.

Autonomous Drive - Nissans baanbrekende technologie die in 2020 al in verschillende modellen beschikbaar komt

  • Nissan gaat Autonomous Drive tegen realistische prijzen leveren.
  • Autonomous Drive komt vanaf 2020 in het complete modellenaanbod beschikbaar.
  • Voordelen onder meer: veiligheid, zelfstandige mobiliteit voor ouderen en mindervaliden, vermindering van vermoeidheid tijdens het rijden.

Live streaming
De persconferentie en andere hoogtepunten van Nissan tijdens de Tokyo Motor Show komen beschikbaar op sociale media, waaronder een live-uitzending op de USTREAM-webpagina en updates op Twitter@NISSAN. Zie hiervoor de volgende URL's:
Twitter: http://twitter.com/NISSAN/
USTREAM: http://www.ustream.tv/channel/nissan-newsroom

Een publicatie van Nissan