Sportiefste uitvoering Pulsar vanaf april leverbaar
Nissan Pulsar 1.6 DIG-T 190 tjokvol sportpower

Amsterdam, 27 maart 2015 - De sportiefste en spannendste uitvoering van de Nissan Pulsar staat vanaf mei in de showrooms. De Pulsar 1.6 DIG-T 190 is voorzien van een 140 kW (190 pk) sterke turbomotor en biedt een reeks sportieve designelementen.

De turbomotor levert maximale prestaties dankzij geavanceerde technologie. Het resultaat is een massief koppel van 240 Nm tussen 2.000 tot 4.000 toeren per minuut. Daardoor reageert de Pulsar 1.6 DIG-T zeer direct op bewegingen van het gaspedaal. Deze kenmerkende, dynamische souplesse zorgt, samen met de directe besturing, stabiele wegligging en solide stopkracht, voor een sportieve rijsensatie. Met zijn felle tussenacceleraties troeft hij menig concurrent met veel grotere benzinemotor af.

Ondanks zijn prestatiedrang, is de snelle Pulsar zuinig met benzine: het gemiddelde verbruik komt op 5,7 liter per 100 kilometer. De CO2-uitstoot komt daarmee op 134 gram per kilometer. Deze cijfers gelden voor de uitvoering met 17 inch wielen. De versie met 18 inch wielen komt op 5,9 l/100 km en een CO2-emissie van 138 gram/km. Bovenstaande gegevens zijn onder voorbehoud van typekeuring. De motor voldoet aan de Euro6 emissiestandaard.

Pulsar familie

Sportieve kenmerken
De sportieve kwaliteiten van de Pulsar 1.6 DIG-T 190 worden benadrukt door een hele reeks designelementen. De Acenta heeft standaard lichtmetalen 17 inchvelgen en de Tekna maakt nog iets meer indruk met de 18 inch wielen. De diamantgesneden velgen zijn tweekleurig (zwart en zilver). De koplampen hebben een zwarte behuizing, waardoor de chromen projector extra opvalt. Aan de achterzijde zorgt een chromen uitlaateinde voor een sportief accent.

Het interieur wint aan sportieve allure door een speciale afwerking van de bovenzijde van het dashboard, sportief wit stiksel van het driespaaks stuurwiel en van de lederen stoelbekleding (op Tekna-uitvoering).
Pulsar familie

Prijzen voor de Pulsar 1.6 DIG-T 190 worden in een later stadium bekend gemaakt.
Een publicatie van Nissan