NISSAN RESONANCE CONCEPT GEEFT KIJKJE IN DE TOEKOMST

  • Crossover concept maakt Europees debuut op Autosalon van Genève
  • Versterkt Nissans positie in het Crossover-segment
  • Aerodynamisch design met fraaie details en ‘zwevend' dak
  • Innovatief interieur, geïnspireerd op ruimtevaart
  • Nieuwe generatie instrumentenpaneel
  • Hybride aandrijflijn met X-Tronic continu variabele transmissie

Amsterdam, 5 maart 2013 - De innovatieve Nissan Resonance concept maakt zijn Europese debuut op de Autosalon van Genève. Nissans gedurfde toekomstvisie op het design van Crossovers wordt met deze spannende conceptauto realiteit.

De Nissan Resonance versterkt Nissans toonaangevende positie in het Crossover-segment. De conceptauto is ontworpen door Nissan Design America, onder leiding van Nissan Senior Vice President en Chief Creative Officer Shiro Nakamura. Met auto's als de Nissan QASHQAI, Nissan JUKE en Nissan Murano verlegde Nissan al de grenzen van design bij Crossovers. Met de Resonance zet Nissan de volgende stap.

‘De Nissan Resonance is provocerend bedoeld, energiek, boeiend en zelfs polariserend. Het gedurfde, maar toch verfijnde design zorgt in combinatie met de milieuvriendelijke aandrijflijn en innovatieve uitrusting voor een spannend kijkje in de toekomst van Crossovers', aldus François Bancon, Nissan Division General Manager, Product Strategy en Planning. ‘Het design is niet ontworpen voor de doorsnee Crossover-koper, maar voor hen die een mode- of designstatement willen maken. De Nissan Resonance vertegenwoordigt onze toekomstvisie in dit segment.'

Energiek premium exterieur
Met zijn dynamische uiterlijk verkent de Nissan Resonance de grenzen van het Crossover-design. Vloeiende lijnen worden samengebracht met scherpe contouren. Nissans ontwerpers ontwikkelden een aerodynamische vormgeving die licht aandoet en de inzittenden niettemin een veilig en beschermd gevoel biedt.

De voorzijde van de auto toont een krachtige grilleomlijsting die enerzijds uitloopt in scherpe vouwen van de motorkap en anderzijds in de boemerangvormige koplampen. De carrosserie heeft een stoere uitstraling door diepe contourlijnen, terwijl de scherp oplopende vorm rond de niet-zichtbare D-stijl een ruimtelijk effect geeft.
Het unieke ‘zwevende' ontwerp van het dak is bereikt door dunne, scherp overhellende A-stijlen, een groot glasoppervlak over de volle lengte en de verborgen D-stijl. Hierdoor wordt een vloeiende structuur met een groot ruitoppervlak gecreëerd, dat bijdraagt aan de ruimtelijkheid van het interieur.
De kleur van de carrosserie, ‘Flare Orange', voegt nog meer energie toe aan het ontwerp. Met details als de gedurfde achterlichtunits en de satijnglanzend-chromen 22-inch wielen straalt de Nissan Resonance aan alle kanten elegantie uit.

Interieur: een futuristische viplounge
Voor het ontwerp van het interieur lieten de ontwerpers zich inspireren door hun visie op toekomstige eersteklas ruimtereizen. Het resultaat is een hightech, luxueuze viplounge waarin hoogwaardige materialen en verfijnde details zijn verwerkt.
Zo is de Nissan Resonance voorzien van onder meer uitnodigende interieurverlichting voor een warm welkom bij het instappen. De opvallende verlichting accentueert de natuurlijke houtstructuren die in het moderne interieur zijn verwerkt.

Via een geavanceerd instrumentenpaneel op een royale middenconsole heeft de bestuurder toegang tot infotainment- en communicatievoorzieningen. De technologie is grafisch ‘gelaagd', en door middel van holografie wordt de informatie gefilterd en gepresenteerd op basis van belangrijkheid.

Dankzij het glazen dak hebben de passagiers een uniek panoramisch uitzicht. ‘Zwevende' elementen als de hemelbekleding roepen een gevoel van ruimte op. Deze ruimtelijke sfeer wordt verhoogd door de driedimensionale deurpanelen en de elegante vorm van de middenconsole.

‘Het interieur van de Nissan Resonance weerspiegelt het verlichte, moderne karakter van de hedendaagse Crossover-koper, die meer waarde hecht aan een geweldige ervaring dan aan traditionele overvloed. De architectuur van het interieur is open en gestructureerd. Net als het exterieur dat doet, verzet het de bakens in het Crossover-segment en stelt het nieuwe maatstaven', aldus François Bancon.

Duurzame en dynamische prestaties
Hoewel de Nissan Resonance een designstudie is, geeft Nissan door toepassing van efficiënte hybrideaandrijving gehoor aan de wens van Crossover-rijders om respectvol om te gaan met het milieu zonder dat er aan rijplezier ingeboet wordt. De vierwielaangedreven Nissan Resonance is voorzien van Nissans vooruitstrevende ‘één motor, twee koppelingen'-systeem dat een compacte verbrandingsmotor combineert met een elektromotor, een lithium-ion-accupakket en een geavanceerd besturingssysteem. De Nissan Resonance is ook voorzien van Nissans nieuwe X-Tronic continu variabele transmissie.


 

Een publicatie van Nissan