• Nissan Navara treedt op als vrijwilliger in nieuwe film voor World Oceans Day 2018 op vrijdag 8 juni
  • Oproep om overal in Europa afgelegen stranden aan te melden waar de Nissan deze zomer kan worden ingezet om plastic afval op te ruimen
  • Pleidooi voor hulp via sociale media inspireerde Nissan voor campagne ter ondersteuning van vrijwilligers die plastic afval opruimen
  • Bekijk de film op YouTube


Amsterdam, 6 juni 2018 – Nissans stoere pick-up treedt op als vrijwilliger in een film voor World Oceans Day 2018, op vrijdag 8 juni, ter ere van lokale helden die plastic afval op stranden opruimen. In de film wordt de Nissan Navara ingezet om een vader en dochter te helpen bij hun grote opruimactie van plastic afval op een strand.

 

Meer dan acht miljoen ton plastic verdwijnen jaarlijks in de oceanen1, met rampzalige gevolgen voor het leven in de oceaan, voor de visserij en het toerisme.

 

Nissan doet voor deze zomer een oproep om afgelegen en met plastic vervuilde stranden in Europa aan te melden voor een opruimactie waarvoor de Nissan Navara klaarstaan voor inzet. En Nissan moedigt zijn werknemers in Europa ook aan om in het kader van zijn eigen vrijwilligersprogramma Days for Change mee te werken aan lokale schoonmaakacties van stranden.

 

Het project is geïnspireerd door een vraag om hulp van Beach Guardian – een lokale groep die is opgericht door zeebiologiestudente Emily Stevenson en haar vader Rob. Op sociale media vroegen zij om hulp bij het opruimen van grote hoeveelheden plastic afval op het strand nabij hun woonplaats. Ze hadden grote moeite om de afgelegen delen van het strand te bereiken en om zwaardere klussen te klaren met hun eigen gezinsauto.

 

Nissan stelde hen een nieuwe Navara ter beschikking. De auto kan worden voorzien van een snorkel en is ontworpen voor het extreemste terrein. Met de Navara kon Beach Guardian door rotsachtig terrein komen en plastic afval en plastic netten die diep in het zand vastzaten, verwijderen en afvoeren.

 

Ken Ramirez, senior vice president, sales and marketing bij Nissan Europe, vertelt: ‘De Nissan Navara is de perfecte auto voor Beach Guardian. Hij is ontworpen voor de meest uitdagende taken in omstandigheden als nat zand, rotsen en keien. Met een snorkel – waarmee de auto door dieper water kan rijden – is de Navara de ideale auto voor hun werk op afgelegen stranden. Lokale helden als Emily en Rob, die hun vrije tijd opgeven om het verschil te maken voor de gemeenschap, zijn een inspiratiebron voor ons allemaal.’

 

Beach Guardian is het idee van Emily (21) en Rob (50) Stevenson. Zij ruimen al tien jaar afval op van stranden in het Engelse Cornwall. Ze besloten een actiegroep op te richten toen ze zich realiseerden dat het probleem van plastic afval zo groot werd dat het alleen kan worden aangepakt door een grote groep lokale vrijwilligers.

 

Rob zegt: ‘De stranden die mensen bezoeken – en waar ze van ijsjes genieten en kijken hoe hun kinderen zandkastelen bouwen – zijn slechts één kant van deze kwestie. Er zijn zo veel afgelegen en slecht bereikbare stranden waar vrijwilligers niet of met veel moeite kunnen komen om grote stukken en hoeveelheden afval te kunnen afvoeren.’ Hij voegt daaraan toe: ‘Normaal gebruiken we onze eigen gezinsauto’s en gereedschappen. Zonder de hulp van Nissan en zonder de Navara was het ons nooit gelukt om oude netten die al jaren onder het zand hadden gelegen, te kunnen verwijderen.’

 

1 https://www.unenvironment.org/news-and-stories/press-release/un-declares-war-ocean-plastic

Een publicatie van Nissan