Roadtrip met LEAF en e-NV200 over de meest pittoreske wegen in zes landen
Nissan verkent ‘elektrisch' vijf toeristische routes in Europa

Amsterdam, 4 augustus 2015 - Talloze mensen kiezen voor vakantie een bestemming in eigen land. Dat zijn er in Europa zelfs 1,14 miljard, zoals blijkt uit een analyse van Mastercard Europe. Daartoe behoren ook meer dan 42.000 eigenaren van een elektrisch aangedreven Nissan.

Ter ere van het vakantieseizoen heeft Nissan vijf van Europa's meest fraaie toeristische routes in kaart gebracht waar onderweg voldoende laadfaciliteiten zijn. Ze zijn verkend met de Nissans LEAF, 's werelds best verkocht elektrische auto, en e-NV200, de volledig elektrisch aangedreven lichte bedrijfsauto. 

https://www.youtube.com/watch?v=mjSl-hO3s0I

Daarbij is 200 kilometer afgelegd over wegen door schitterende plaatsen en landschappen. Tijdens de trips is met de Nissans LEAF en e-NV200 zo'n 20 kg aan CO2 emissie bespaard in vergelijking met een Nissan Pulsar dCi 110 Acenta. Het is tevens dezelfde hoeveelheid kooldioxide die een nieuwe geplante boom in een jaar opneemt, wat de bijdrage van rijders van een elektrische Nissan tastbaar maakt als ze deze zomer met hun auto op stap gaan.

De routes zijn gekozen om de actieradius, de prima rijeigenschappen en de mogelijkheden voor toeristisch gebruik van de elektrische Nissans uit te lichten. Er is gereden over memorabele wegen in Italië, Spanje, Zweden, Denemarken, Groot-Brittannië en Frankrijk.

"De rijders ontdekten dat de LEAF absoluut niet alleen een auto is voor woon-werkverkeer," aldus Jean-Pierre Diernaz, Electric Vehicle Director bij Nissan Europe. "We hopen dat we mensen op deze manier inspireren om deze zomer eens een weekendje op stap te gaan met hun emissievrije Nissan."

Aftrap
De aftrap was in Rieti, hartje Italië, vlakbij de hoofdstad Rome. Met een LEAF is daar de eerste etappe van de Europese roadtrip afgelegd door adembenemend fraaie stadjes rond het meer van Turano, inclusief het Middeleeuwse Toffia.

Vervolgens is met een e-NV200 een route langs de Spaanse kust gereden met onderweg een passage door Sitges, bekend om zijn filmfestival en carnaval. Alvorens te arriveren in Barcelona, de stad die beroemd is om zijn bouwwerken van Gaudi, maar waar ook inmiddels 130 laadpunten zijn. Daar is de batterij van de elektrische bedrijfsauto in het hart van het oude stadscentrum opgeladen. Daarna leidde deze Spaanse etappe over de kustweg C-31 met prachtig zicht op zee en op de toppen van het Garraf bergmassief.

Scandinavië 
De derde toeristische route ligt in Scandinavië. Daar is met een Nissan LEAF van Zweden naar Denemarken koers gezet en tegelijk aangetoond dat de actieradius van een elektrische auto geen belemmering hoeft te zijn om langere tochten te maken. De LEAF is sowieso al behoorlijk favoriet in Scandinavië. In Zweden leggen rijders hiermee gemiddeld 17.628 kilometer per jaar af en in Noorwegen 16.484 kilometer. Dat is behoorlijk wat meer dan het gemiddelde jaarkilometrage van 11.539 kilometer voor auto's met een verbrandingsmotor. De start was in Bunkeflostrand in het zuiden van Zweden en leidde naar Denemarken over de acht kilometer lange iconische Øresund brug.

In het land waar de Nissan LEAF voor Europa wordt geproduceerd, Groot-Brittannië, ligt de vierde route. Met als highlight Bristol, de stad die dit jaar is uitgeroepen tot European Green Capital. Onlangs is hier het honderdste laadpunt in gebruik genomen. Vanaf Bristol gaat het over de historische Clifton hangbrug, in 1829 is gebouwd door de grote Britse bouwkundige Isambard Kingdom Brunel. Ook doorkruist deze route Dundry Hill in zuid Gloucester met enkele van de fraaiste landschappen in het zuidwesten van Engeland.

Klimaatconferentie COP21 
De laatste etappe van de roadtrip begon in Versailles met de klassieke bomenlanden en leidde over de beroemde Avenue Rockefeller, Forêt domaniale de Fausses-Reposes naar de Seine in hartje Parijs. Daarna is met de LEAF via de Voie Georges Pompidou in stijl gefinisht bij de trappen van Saint-Germain-des-Prés, nabij Salon du Bourget, waar de COP21 klimaatconferentie van de Verenigde Naties eind dit jaar wordt gehouden. De Alliantie Renault-Nissan Alliance zet daar voor het vervoer van de deelnemers 200 elektrisch aangedreven auto's in. 

Parijs juicht inzet van elektrische auto's op het île de France toe. De stad kampt immers regelmatig met luchtverontreiniging en ziet elektrisch rijden als een van de oplossingen om wat aan deze problematiek te doen. 

Meer informatie op http://www.nissan.eu/

Een publicatie van Nissan