• 70 jaar geleden eerste elektrische auto van Nissan gelanceerd: de Tama
• Revolutionaire Nissan BladeGlider steelt show in Goodwood tijdens fameuze heuvelklim
• NISMO-atleet Lucas Ordóñez eerste professionele coureur in BladeGlider
• Tracksessie op historisch Goodwood Motor Circuit toont potentieel elektrische sportauto's
• Bekijk Lucas in actie: VIDEO

Amsterdam, 5 juli 2017 – Precies zeventig jaar nadat Nissan zijn allereerste elektrische auto presenteerde - de Tama - nam de volledig elektrische Nissan BladeGlider deel aan het Goodwood Festival of Speed. Het 100 procent elektrische prototype van de BladeGlider kwam zowel vrijdag als zaterdag in actie tijdens de fameuze Goodwood Hillclimb, met als afsluiter een spectaculaire sessie op het historische Goodwood Motor Circuit op zondag.

Driezitter
Aan het stuur van de spectaculair vormgegeven Nissan BladeGlider zat NISMO-atleet Lucas Ordóñez: de eerste professionele autocoureur die in de driezitter rijdt. Ordóñez is voormalig winnaar van de Nissan GT Academy waarin computergamers worden opgeleid tot professionele coureurs.

Geweldige ervaring
Ordóñez vond de rit in de Nissan BladeGlider sensationeel. "Rijden in de Nissan BladeGlider op het Goodwood Motor Circuit was een geweldige ervaring. Het is zo'n opwindende auto met direct vanaf stilstand maximale trekkracht. De BladeGlider is erg leuk op een snel circuit als dit en ook bijzonder snel in bochten." Bekijk de video hier.

Nissan Intelligent Mobility
Het debuut van de BlideGlader tijdens het Goodwood Festival of Speed heeft Nissan geholpen met het uitdragen van de visie Nissan Intelligent Mobility. Deze visie staat garant voor een meer zelfverzekerde, verbonden en opwindende toekomst van modellen van Nissan. De nul-emissie-racer ondersteunt ook Nissans '#ElectrifyTheWorld'-beweging met als doel discussie te stimuleren over duurzaam energiegebruik.

Williams Advanced Engineering
Nissan heeft de BladeGlider ontworpen om het potentieel van een puur elektrische aandrijflijn te demonstreren, die beantwoordt aan de behoeftes van sportautoliefhebbers. De driezitter is ontwikkeld door Nissan in samenwerking met Williams Advanced Engineering: de technische partner voor dit project.

Eerste elektrische Nissan
Het succesverhaal van elektrische Nissans begon in 1947 met de presentatie van de Tama: een baanbrekende vierzits EV die verkrijgbaar was als personenauto of als bestelwagen. De actieradius van de Tama bedroeg 65 kilometer op een volle acculading. De auto werd in eerste instantie ontworpen door Tokyo Electro Automobile Co Ltd dat later onderdeel werd van Nissan.

Pioniersrol
Sinds het debuut van de Tama speelt Nissan een pioniersrol op het gebied van elektrische mobiliteit. Zo lanceerde Nissan in 2010 de allereerste serie geproduceerde elektrische gezinsauto ter wereld: de Nissan LEAF. De tweede generatie van deze succesvolle 100 procent elektrische auto debuteert op 6 september 2017.

Een publicatie van Nissan