LEAF-eigenaren rijden drie miljard elektrische kilometers
Nissan viert EV-mijlpaal met pop-up café en nieuwe digitale community

 

  • LEAF-eigenaren rijden gezamenlijk drie miljard elektrische kilometers, goed voor een besparing van bijna vijf miljoen kilo CO2
  • Nissan opent tijdelijk pop-up café waar je alleen kunt betalen met energie
  • Nieuwe digitale community “Electrify the World” officieel gelanceerd

Amsterdam, 19 december 2016 – Nissan LEAF-eigenaren hebben gezamenlijk de magische grens van drie miljard elektrisch gereden kilometers bereikt. Deze mijlpaal werd op passende wijze gevierd met een pop-up Electric Café in Parijs en de lancering van “Electrify the World” – een nieuwe community om bewustwording en betrokkenheid te vergroten op het gebied elektrisch rijden en duurzaam wonen.

 

In het speciale pop-up Nissan Electric Café – dat van 16 tot en met 18 december geopend was in Parijs – konden bezoekers uitsluitend “betalen” met zelf opgewekte energie.

 

Het pop-up café maakte tevens gebruik van nieuwe technieken onder de noemer Nissan Intelligent Mobility, waaronder de xStorage Home. Deze thuisaccu voor het opslaan van energie geeft de batterijen uit een gebruikte Nissan EV een tweede leven. Het biedt consumenten meer controle over de wijze waarop en wanneer ze stroom in hun eigen huis gebruiken om piekuren met hoge energietarieven te mijden. De xStorage was al te koop in Groot-Brittannië, Duitsland en Noorwegen en dat geldt nu ook voor Frankrijk.

 

Nissan werkte met meerdere partners samen om het pop-up Electric Café mogelijk te maken. Zo leverde Pavegen onder meer speciale elektromagnetische tegels die energie opwekken als je er overheen loopt. De barkrukken van WeWatt waren voorzien van trappers, waarmee bezoekers energie konden opwekken door te “fietsen”. Met een bepaalde hoeveelheid opgewekte energie kon je vervolgens een drankje bestellen.

 

Electrify The World

De nieuwe digitale community “Electrify the World” is gelanceerd om Nissans expertise op het gebied van elektrische mobiliteit te delen en discussies op gang te brengen op het gebied van duurzaamheid. Het doel is om het grote publiek te betrekken bij de elektrische revolutie.

 

Nissan speelt een leidinggevende rol op het gebied van elektrisch rijden. De in 2010 gelanceerde Nissan LEAF was ’s werelds eerste volledig elektrische gezinsauto. Inmiddels zijn wereldwijd al 275.000 elektrische Nissans verkocht, waarvan 76.000 in Europa.

 

Kijk voor meer informatie over Electrify the World op https://www.nissan.nl/experience-nissan/electric-vehicle-leadership.html.

Een publicatie van Nissan