De jury van Women's World Car of the Year (WWCOTY) heeft de Nissan X-Trail bekroond met de titel Beste Grote SUV 2023. WWCOTY is de enige internationale verkiezing met uitsluitend vrouwelijke autojournalisten in de jury. In 2023 vond de 13e editie van WWCOTY plaats.

De 63 juryleden roemen de nieuwe X-Trail om zijn ruimte, moeiteloze rijprestaties en geëlektrificeerde aandrijflijn, genaamd e-POWER. De nieuwe Nissan X-Trail combineert een krachtig, modern design met slimme en gebruiksvriendelijke technologieën, zoals de e-POWER aandrijving en de optionele e-4ORCE-vierwielaandrijving. De royale SUV is verkrijgbaar als vijf- of zevenzitter. Als geëlektrificeerde SUV met zeven zitplaatsen is hij uniek in deze klasse.

 

Verkocht in 100 landen

De X-Trail is een van de succesvolste modellen van Nissan wereldwijd. De SUV wordt in meer dan 100 markten verkocht en maakt al meer dan 20 jaar gezinsavonturen mogelijk. Momenteel levert Nissan de vierde generatie. De titel Beste Grote SUV 2023 plaatst de Nissan X-Trail direct op de shortlist voor de hoogste onderscheiding van de WWCOTY, die van Beste Auto van het Jaar 2023. Op 8 maart kondigt de jury de winnaar aan.

 

Gezinsavonturen

Makoto Uchida, CEO van Nissan, zegt: “We zijn verheugd dat de jury van Women’s World Car of the Year de Nissan X-Trail heeft uitgeroepen tot de Beste Grote SUV. De X-Trail is ons gezinsicoon. Hij is trouw gebleven aan het oorspronkelijke recept: robuuste SUV-looks, geavanceerde en efficiënte aandrijflijnen met vierwielaandrijving en flexibele bruikbaarheid. Dit alles met maar een doel: gezinsavonturen mogelijk maken. We richten ons tijdens het hele ontwerp- en ontwikkelingsproces ook sterk op de stem van onze vrouwelijke klanten. Daarom zijn we bijzonder trots dat de jury van vooraanstaande vrouwelijke autojournalisten de kwaliteiten van de X-Trail erkent.”

 

Uniek: e-POWER

Een van de unieke kenmerken van de X-Trail is de e-POWER-aandrijflijn. De bestuurder profiteert van de kenmerken van een elektrische auto zonder de auto op te hoeven laden met een stekker. Doordat de wielen uitsluitend worden aangedreven door een elektromotor rijdt de X-Trail ongekend soepel en stil. Dankzij optionele e-4ORCE-vierwielaandrijving met twee elektromotoren biedt de Nissan X-Trail ook buiten de gebaande paden maximale controle.

 

Prijzen Nissan X-Trail

De Nissan X-Trail is in Nederland verkrijgbaar vanaf 49.390 euro voor de X-Trail e-POWER Automaat 2WD Acenta. De Acenta-variant met e-4ORCE 4WD is verkrijgbaar vanaf 53.390 euro. Ook de Nissan Qashqai is verkrijgbaar met de slimme e-POWER-technologie.

Een publicatie van Nissan