Coureurs uit zes landen; vier GT Academy-winnaars
Nissan zet internationaal rijdersteam in tijdens 24 Uur van Spa


Amsterdam, 20 juli 2015 - De langste en zwaarste race van de Blancpain Endurance Series wordt gehouden op het circuit van Spa-Franchorchamps. Op 25 en 26 juli strijdt Nissan mee met een internationaal raceteam met coureurs uit zes verschillende landen, waaronder vier winnaars van de GT Academy.

Een van de mooiste racecircuits ter wereld vormt het strijdtoneel van de beste GT3-auto's en rijders tijdens de 24 uur durende race in de bossen van de Belgische Ardennen. Vorig jaar kenmerkte de start van de 24 Uur van Spa zich door een serie aanrijdingen. Pas toen de nacht viel, kreeg de wedstrijd vorm. De Blancpain-deelnemers rekenen dit jaar op een soepelere beginfase, net als Alex Buncombe die in Eau Rouge vorig jaar fors moest uitwijken om te voorkomen dat hij zou worden uitgeschakeld.

Nissan GT-R NISMO GT3
Nissan heeft voor de eerste keer dit jaar een Nissan GT-R NISMO GT3 ingeschreven in de PRO-klasse. De huidige klassementsaanvoerders Alex Buncombe (ENG), Katsumasa Chiyo (JAP) en GT Academy-winnaar Wolfgang Reip (BEL) strijden voor de eer van hun Nissan met nummer 23. "We gaan voor het beste resultaat, wetende dat alles kan gebeuren in een 24-uursrace," aldus Reip. "Het is een geweldig circuit. Ik ken het beter dan enig ander circuit. De support van mijn vrienden en Belgische fans is een extra motivatie. Ik reed als oefenrace mee met de 25 uurs Fun Cup vorige week. De auto was natuurlijk geen GT-R, maar ik heb bijna tien uur gereden op een volle baan. Dat helpt mij bij de voorbereidingen van de 24 Uur van Spa."


Vechten tot aan de finishvlag
Katsumasa Chiyo rijdt zijn tweede 24 Uur van Spa. Hij erkent dat de race vorige keer zijn ogen geopend heeft. "Vorig jaar werd ik bijna overweldigd door de massaliteit en ruwheid van de wedstrijd," vertelt hij. "De 24 Uur van Spa is een van de meest veeleisende races in de Blancpain Endurance Series met meer dan zestig GT3-auto's, sterke fabrieksteams en de beste rijders die de strijd niet uit de weg gaan. Vorig jaar haalden we de finish, maar bleven we buiten de top-10. Dit jaar willen we goede resultaten neerzetten en punten halen. We weten dat het niet eenvoudig is de race te winnen, maar ik zie kansen voor ons. Ik zal met mijn teamgenoten vechten tot aan de finishvlag."

Hard werken
In de PRO-AM Nissan GT-R NISMO GT3 met nummer 22 rijdt Olivier Pla (FRA) met drie GT Academy-winnaars: Ricardo Sanchez (MEX), Gaetan Paletou (FRA) en Florian Strauss (DUI) waarmee Nissan een zeer internationale line-up van rijders heeft. "Dit is een geweldige uitdaging voor mij," vertelt Pla. "Ik ben geen GT-expert, maar in de basis is het hetzelfde als bij andere races. Het gaat om soepelheid en focus. Ik heb vier keer meegedaan aan de 24 Uur van Spa. Het is een veeleisende race en het is hard werken om op zo'n volle baan te racen. Ik heb goed gereden met de Nissan GT-R NISMO GT3 tijdens tests op Spa-Franchorchamps. De auto is makkelijk te controleren, met name in snelle bochten waar hij heel stabiel aanvoelt. En dat is precies wat je nodig hebt. Dus ik denk dat we het goed gaan doen tijdens de 24 uur van Spa."

"Om als eerste te finishen, moet je eerst finishen"
Ricardo Sanchez won vorig jaar de internationale GT Academy. Na goede prestaties tijdens de 24 Uur van Dubai verdiende hij een plek in het team dat rijdt in de Blancpain Endurance Series. De Mexicaan kijkt uit naar wat de race hem zal brengen: "De Blancpain-races zijn een grote uitdaging voor mij, omdat het niveau van de coureurs zeer hoog ligt en de teams zeer strijdvaardig zijn. Wat voor mij telt, is dat ik het tijdens elke stint beter doe. Tijdens de test op het circuit hadden we allemaal goede tijden, dus ik denk dat we een goede race zullen rijden. Maar vergeet niet: ‘Om als eerste te finishen, moet je eerst finishen'."


Sneak preview

Auto #23 is voorzien van Nissans bekende racekleuren rood, wit en zwart. Sinds het begin van dit seizoen is auto #22 getooid in zwart en wit, maar tijdens deze wedstrijd is er een nieuw kleurenschema. Op Twitter is via @NISMO een sneakpreview van de auto te zien.

NISMO.TV
De 24 Uur van Spa begint op zaterdag 25 juli om 16.30 uur. De hele wedstrijd is live te volgen via NISMO.TV, inclusief beelden van de onboard camera en de Garage Cam.

Een publicatie van Nissan