Wie is Paolo D’Ettore?

Paolo D’Ettore is momenteel Director van de LCV (Light Commercial Vehicle) Business Unit bij Nissan Europe. Hij leidt een team van twintig mensen in heel Europa en is verantwoordelijk voor de winst-, verkoop-, marketing- en productplanning en het algemeen programmabeheer van het LCV-assortiment. Die rol varieert van het managen van een snel veranderende zakelijke omgeving tot innovatie en marketing.

 

Carrière

Na zijn loopbaan bij BMW in Italië, in verschillende verkoop- en marketingfuncties, kwam D’Ettore in 2007 bij Nissan Europe als Section Manager Used Car and Rental. Als Fleet and Used Car Manager leidde hij de reorganisatie van de vlootfunctie tot Corporate Sales in Nissan Europe en de regionale markten.

 

In 2012 verhuisde D’Ettore naar de LCV-afdeling en werd hij Productmanager. In 2015 werd hij benoemd tot Chief Marketing Manager en vervolgens tot Business Unit Director, de functie die hij sinds 2017 bekleedt. In deze periode is de afdeling LCV steeds belangrijker geworden voor het bedrijf, verantwoordelijk voor zeven voertuiglijnen die 1,6 miljard euro omzet vertegenwoordigen.

 

Prestaties bij Nissan

Paolo D’Ettore is bijzonder trots op zijn prestaties bij Nissan, maar vooral op de meest recente bij de LCV-afdeling. Hij was met een strategisch bedrijfsplan voor twee jaar verantwoordelijk voor de ommekeer van de afdeling. Ondanks tegenslagen bloeit de Business Unit nu en heeft topprioriteit voor het succes van de gehele onderneming.

 

 

Persoonlijk

D’Ettore herinnert zich de tijd dat de LCV-afdeling geen aantrekkelijke optie voor werknemers was, met een negatieve sfeer. Samen met andere teammanagers vernieuwde hij het team en creëerde een solide Business Unit waar mensen graag tot het team behoren. Het hele beeld van de afdeling is veranderd – mensen staan nu in de rij om bij het team te horen.

 

Waarom is Nissan anders?

Volgens D’Ettore onderscheidt Nissan zich doordat het merk mensen echt op waarde schat. ‘Mensen worden gewaardeerd om hun vaardigheden. Medewerkers krijgen in grote mate de vrijheid om hun doelen en doelstellingen te bereiken. Er zijn geen vaste lijnen en kaders, zoals in sommige andere bedrijven, de flexibiliteit is een positieve eigenschap van het bedrijf’, aldus D’Ettore. Volgens hem heeft dit soms echter ook een negatieve invloed op mensen die niet gewend zijn om in zo’n omgeving te werken.

 

Toekomstvoorspellingen

Paolo D’Ettore gelooft dat de sector in de nabij toekomst een aantal grote veranderingen ondergaat. De elektrificatie van de industrie zal een grote impact hebben, maar ook het algehele bedrijfsmodel zal veranderen. Het concept van eigendom en de distributie veranderen volledig en bedrijven die deze trends niet bijhouden, zullen niet overleven.

 

Onderwijs

  • Diploma in Politicologie, Universiteit van Milaan, Italië
  • Master of Business Administration, Il Sole 24 Ore Business School, Italië

D’Ettores vrije tijd

Paolo houdt ervan om tijd door te brengen met zijn gezin. Hij heeft drie jonge dochters. Hij is een zeer enthousiaste skiër en doet examen om gediplomeerd instructeur te worden. Daarnaast speelt hij tennis en houdt hij ervan om motor te rijden.

 

Paolo D’Ettores huidige auto

Momenteel rijdt Paolo in een JUKE en een X-TRAIL. Hij leerde autorijden in een Autobianchi A112 Elite. De eerste auto die hij bezat, was een felgele Fiat Punto Sporting.

Een publicatie van Nissan