Pedro Deanda is Chief Product Specialist voor SUV’s en pick-ups met een chassis, onder meer de Nissan TERRA. Voor zijn benoeming was Deanda Chief Product Specialist voor de NAVARA in 2016 en sinds het jaar daarna voor alle Nissan LCV-modellen.

Met een carrière van meer dan tien jaar als ingenieur bij Nissan is Deanda actief betrokken geweest bij diverse planningsprojecten. Daarvoor deed hij de strategische planning bij het wereldwijde hoofdkantoor van Grupo Modelo, dat nu deel uitmaakt van SAB Miller – AB Inbev.

Na 7,5 jaar doorgebracht te hebben in Mexico en 2,5 jaar in Japan, bekleedde Deanda verschillende sleutelposities in Mexico, de Verenigde Staten en Latijns-Amerika. Als een van de prominente figuren binnen Nissan assisteerde hij bij Advanced Planning voor Mexico en bij Cross Carline voor Noord-Amerika. Nadat hij in Mexico en Latijns-Amerika als Regional Product Manager had gewerkt, werd hij benoemd tot Head of Product Planning in dezelfde regio’s.

Deanda studeerde aan het Instituut voor Technologie Monterrey, een privé-universiteit in de Mexicaanse stad Monterrey, en behaalde daar zijn diploma Industrial Systems.

Een publicatie van Nissan