PIVO 3 brengt de toekomst van elektrische auto's tot leven

- Uitstootvrije concept car PIVO 3 beleeft Europees debuut
- Focus op bestaande technologie en persoonlijke mobiliteit
- Elegante maar functionele 2+1-configuratie voor inzittenden
- Automatisch parkeersysteem
- In de wielen gemonteerde motoren zorgen voor draaicirkel van vier meter
- Robotic Agent Interface vormt persoonlijk assistent voor bestuurder
- Accusysteem kan opgeslagen energie terugleiden naar elektriciteitsnet

Amsterdam, 27 september 2012 - Nissan presenteert de PIVO 3 voor het eerst aan het Europese publiek. De auto toont Nissans inzet om nieuwe, elektrische aandrijftechnologie toegankelijk te maken voor zo veel mogelijk mensen. Als geen ander gelooft de fabrikant in de kansen van emissievrij autorijden.

Zoals de naam al verklapt, vormt de PIVO 3 de derde fase van een project dat in 2005 werd gestart. Het model bouwt voort op de grensverleggende innovaties van zijn voorgangers en voegt daar haalbaarheid en gebruiksgemak aan toe. Nissan is ervan overtuigd dat PIVO 3 een cruciale fase inluidt in de evolutie en ontwikkeling van grootschalige, uitstootvrije mobiliteit. Ontworpen als aanvulling op het gamma van de compacte Nissan LEAF is de PIVO 3 een supercompact model voor alleenstaanden of koppels die in de stad wonen en werken.

Francois Bancon, General Manager Product Strategy & Planning van Nissan, legt uit: ‘PIVO is een van de antwoorden op vragen van inwoners van moderne steden. Dankzij de drie stadia van PIVO hebben we een goed inzicht gekregen van hun behoeften. Elk van de concepten die we hebben uitgewerkt, vormt een oplossing voor verschillende wensen, verschillende gemeenschappen, verschillende levensstijlen voor verschillende markten. Bij Nissan geloven we dat de wereld verandert en dat emissieloze mobiliteit daarin een rol moet spelen om er een betere wereld van te maken.'

De auto die komt als hij geroepen wordt
De PIVO 3 is uitgerust met Automated Valet Parking (AVP) , een ingenieus systeem dat tijd en moeite bespaart als een parkeerplek moet worden gevonden. PIVO 3 kan automatisch parkeren in daartoe speciaal uitgeruste parkeergarages en zal vervolgens automatisch aansluiten op een laadpunt zodra er een plek is gevonden. Mocht het laadniveau van de PIVO 3 onnodig hoog zijn, dan kan de stroom via hetzelfde laadpunt worden teruggegeven aan het elektriciteitsnet. Is de bestuurder klaar om te vertrekken dan kan hij zijn auto terugvinden door middel van een applicatie op zijn smartphone.

U-bocht binnen slechts vier meter
Zelfs de meest doorgewinterde bestuurder in stadsverkeer rijdt wel eens verkeerd. De PIVO 3 kan zijn bestuurder weer snel en veilig op de juiste route krijgen dankzij een ultrakorte draaicirkel. Als gevolg van het compacte frame en de innovatieve in de wielen gemonteerde motoren heeft de PIVO 3 een draaicirkel van slechts vier meter.

Persoonlijke assistent voor onbegrensde mobiliteit
Een van de meest bijzondere voorzieningen van de PIVO 3 is de Robotic Agent Interface. Door deze intelligente voorziening worden alle verschillende toepassingen van de auto (zoals AVP en opladen) in één interface verenigd en geïntegreerd. Daarmee wordt de auto een persoonlijke assistent die relevante en nuttige informatie aan de bestuurder laat horen en zien.

Stijlvol en functioneel design
Bij het ontwerp van interieur en exterieur gaan vorm en functie uitstekend samen. De breed uiteen staande voorwielen en de grote deuropeningen laten zien dat dit model is ontworpen met het oog op stadsverkeer. Ook in het interieur staat technologie ten dienste van gemak en rijplezier van de bestuurder. De conventionele buitenspiegels zijn vervangen door monitoren die het zicht naar achteren verzorgen. Dankzij de Around View Monitor (AVM) met beeldweergave op het ultrabrede display in het dashboard heeft de bestuurder uitstekend zicht rond de auto.

De volgende stap in stedelijke mobiliteit
Met de Nissan LEAF heeft Nissan reeds aangetoond hoe laadtechnologie kan worden gebruikt om duurzame energie op te slaan en indien nodig zelfs af te leveren aan huishoudens. Met PIVO 3 gaat Nissan nog een stap verder en is een systeem ontwikkeld om automatisch energie terug te geven aan het elektriciteitsnetwerk. Geavanceerde modellen als de PIVO 3 kunnen volgens Nissan een belangrijke rol spelen bij het vinden van een goede balans van vraag en aanbod van elektriciteit.

Een publicatie van Nissan