Pulsar NISMO Concept brengt Nissans autosport-DNA naar het C-segment

• Werelddebuut voor Nissan Pulsar NISMO Concept op Autosalon van Parijs
• NISMO sportief vlaggenschip Pulsar-gamma
• Gedurfde styling en optimaal gestroomlijnde carrosserie
• In- en exterieur voorzien van elementen die op de racerij zijn geïnspireerd
• Aangepaste wielophanging en stuurinrichting voor nog beter weggedrag


Passie, enthousiasme, buitengewone techniek en een grote liefde voor de autosport liggen ten grondslag aan elk NISMO-model, zowel op het circuit als in de showroom. De realisatie van Nissans doel - de NISMO-filosofie voor een zo breed mogelijk publiek toegankelijk te maken - komt weer een stap dichterbij met de wereldprimeur van de Nissan Pulsar NISMO Concept op de Autosalon van Parijs. De ontwerpstudie verkent de mogelijkheden op het gebied van styling en techniek voor het sportieve vlaggenschip van de Pulsar-range.

Doordrenkt met het sportieve DNA dat de hele NISMO-lijn kenmerkt, geeft de NISMO Concept het Pulsar-gamma een nieuwe dimensie. Hoewel de auto nu nog slechts een designstudie is, heeft Nissan de ambitie om de NISMO-lijn uit te breiden met gedurfde nieuwe sportversies om een nieuwe generatie rijders aan te spreken.

Gelaagde, dubbele vleugel
De Pulsar NISMO Concept onderscheidt zich van de andere versies van de Pulsar met de NISMO-kenmerken in elk carrosseriedeel en elk afwerkings- en stijlelement. De conceptauto is gespoten in zijdeglanzend grijs en de opvallende voorbumper is voorzien van het handelsmerk van NISMO: de gelaagde, dubbele vleugel met rode details. De unieke vormen zijn gedicteerd door de windtunnel: de aerodynamische prestaties zijn niet alleen sterk verbeterd, de auto ziet er ook zeer aantrekkelijk sportief uit.

De opvallende voorbumper is voorzien van grotere, geoptimaliseerde luchtinlaten en kenmerkende openingen om koellucht naar de remmen te voeren. Lagere sideskirts, de geringere bodemvrijheid en de lichtmetalen 19-inch vijfspaakswielen met banden in de maat 235/35 R19 benadrukken de gespierde vormen van de Pulsar. De achterbumper in de vorm van een diffuser en de centraal geplaatste dubbele uitlaat versterken de autosportuitstraling van dit conceptmodel. Andere elementen zijn de koolstofvezel achterspoiler en de brede wielkasten. In tegenstelling tot de conventionele witte achteruitrijlichten heeft die van de Nissan Pulsar NISMO Concept een donkere afwerking.

Verdere designelementen van de Pulsar NISMO Concept zijn de zwart gelakte chromen lijsten rond de zijruiten en de koolstofvezel afwerking met het NISMO-rood voor de buitenspiegels, om het sportieve karakter van de Concept te benadrukken.

Sportieve uitstraling
In het interieur van de Nissan Pulsar NISMO Concept gaat het racethema verder met diepe sportstoelen die bekleed zijn met Alcantara, een sportief driespaaksstuurwiel en lichtmetalen pedalen.

Bij NISMO wordt niets ‘alleen voor een sportieve uitstraling' ontworpen. Elk detail is gebaseerd op kennis en ervaring uit de racerij, en dát is de toegevoegde waarde van NISMO-design. Dus zelfs als de vormgeving agressief oogt, is het ontwerp gebaseerd op uitgebreid onderzoek - vooruitstrevende vormgeving, geïnspireerd op de jongste technologische kennis.
Dus net als alle NISMO-modellen biedt de Pulsar NISMO Concept veel meer dan een indrukwekkend uiterlijk. NISMO-ingenieurs weten het: het leveren van grote prestaties vereist een combinatie van creatief denken, intelligente techniek en de bereidheid om nieuwe ideeën uit te proberen. Dit betaalt zich voor NISMO al dertig jaar uit op de circuits.

De Nissan Pulsar NISMO Concept is voorzien van een vernieuwde wielophanging met instellingen die zijn getest op het circuit. Behalve dat het onderstel verlaagd is, zijn ook de veer- en demperinstellingen van de Pulsar NISMO Concept gewijzigd om bestuurders de sportieve reacties te laten ervaren die horen bij het rijden in NISMO-modellen. De besturing is - op basis van ervaringen met de straatversie van de Pulsar - verder ontwikkeld voor een directere respons en om de precisie verder te verbeteren.

Meer details worden later bekendgemaakt.

Een publicatie van Nissan