QASHQAI 360: toonbeeld van geavanceerde techniek en elegante stijl

- Als eerste in zijn klasse standaard uitgerust met van innovatieve ‘Around View Monitor'
- Beschikbaar voor QASHQAI en QASHQAI+2 en alle motoren/transmissies
- Diverse motoropties waaronder de efficiënte en krachtige 1.6 dCi met minimale CO2-emissie van 119 g/km
- Premium design features zoals unieke wielen en een panoramisch sunroof
- Nieuwe kleur ‘Pearl White' uitsluitend voor de QASHQAI 360

Amsterdam, 27 september 2012 - De ultieme stadsbestendige crossover wordt nu nog aantrekkelijker! De QASHQAI-range kent met ingang van het eerste kwartaal 2013 namelijk de QASHQAI 360, een uitvoering die bulkt van de innovatieve features. Hiermee onderstreept Nissan zijn streven, om premiumtechnologie aan een breed publiek te bieden. De nieuwe QASHQAI 360-uitvoering bouwt voort op het indrukwekkende succes van het model waarvan er inmiddels meer dan 1,3 miljoen zijn geproduceerd.

Nissan levert de QASHQAI 360 met alle motor- en transmissieopties die voor de QASHQAI beschikbaar zijn en met beide carrosserievarianten: de vijfpersoons QASHQAI en de zevenpersoons QASHQAI+2. Een sterk voorbeeld van de beschikbare aandrijftechniek is de 1.6 dCi dieselmotor - een krachtbron die uitzonderlijke prestaties combineert met een bijzonder lage CO2-emissie en een gunstig brandstofverbruik. Dankzij diverse technologieën, waaronder een stop-startsysteem, realiseert deze motor een CO2-emissie van slechts 119 g/km (2WD- model) en een brandstofverbruik van maar 4,5 l/km in de gecombineerde cyclus.

Spraakmakende features
De QASHQAI 360 beschikt over een aantal innovatieve en spraakmakende features die normaal gesproken alleen op duurdere modellen leverbaar zijn. De Around View Monitor (AVM) maakt bijvoorbeeld gebruik van een netwerk van kleine camera's om een 360° helikopterview te geven van de ruimte  rond het voertuig. De beelden worden getoond op het scherm van het Nissan Connect Satellite, het navigatie- en infotainmentsysteem.

Het uiterlijk van deze uitvoering kenmerkt zich door glanzend zwarte dakrails en zwarte spiegelbehuizingen plus opvallende, zwarte 18-inchwielen. Om het design van het exterieur te completeren zijn alle 360-modellen standaard uitgerust met een luxueus glazen panoramadak en met privacy glass.

Pearl White
Klanten kunnen uit een breder kleurenpalet kiezen dankzij de nieuwe kleur Pearl White die exclusief beschikbaar is voor de 360-uitvoering. In het interieur zijn delen van de stoelen, deurpanelen en de middenarmsteun met leer afgewerkt. De versnellingspookknop en de portiergrepen zijn in zwarte glanslak uitgevoerd.

Met de komst van de nieuwe QASHQAI 360 versterkt Nissan zijn positie als leider in het crossover segment. Met het hoge uitrustingsniveau, de hoogwaardige materialen en de buitengewone kwaliteit blijft de QASHQAI de compleetste cross-over in zijn klasse.

Nissan produceert de 360 naast de andere QASHQAI-varianten in de fabriek in Sunderland (Groot-Brittannië). De verkoop start in het eerste kwartaal van 2013.

Een publicatie van Nissan