Online tijdrit als kwalificatie voor nationale finale met rijden in Nissan Nismo-racer
RUIM 28 DUIZEND NEDERLANDSE KANDIDATEN VOOR NISSAN GT ACADEMY 2013

Amsterdam, 1 augustus 2013 - De bekroonde GT Academy-competitie van Nissan en PlayStation® heeft 28.042 aspirant-coureurs uit Nederland opgeleverd voor het deelnemen aan de kwalificatietijdrit van 2013. De eerste onlinefase van de ‘virtual-to-reality'-wedstrijd sloot afgelopen zondagnacht met meer dan 765.000 deelnemers uit de 18 deelnemende Europese landen. Wereldwijd hebben meer dan een miljoen mensen de speciale demo van de aangekondigde game Gran Turismo®6 gedownload, met daarin zeer realistische weergaves van het circuit in Silverstone, de volledig elektrische Nissan Leaf en de Nissan 370Z.


Nu deze eerste fase van de competitie voorbij is, gaan de snelste acht Nederlandse gamers van de onlinetijdrit de strijd aan met de winnaars van de verschillende Live Events in de nationale finales. De nationale finales in verschillende Europese landen bestaan uit een Gran Turismo-gamewedstrijd, waarna de deelnemers getest worden op conditie, persoonlijkheid en hun vaardigheden achter het stuur van een sportieve Nissan Nismo. De vier beste gamers worden geselecteerd om Nederland te vertegenwoordigen bij het Europese Race Camp, dat in september plaatsvindt op het Britse Silverstone circuit.

Tijdens het Race Camp worden de PlayStation-gamers getest op racevaardigheid en op hun mentale en fysieke capaciteiten onder toeziend oog van enkele ervaren mentoren en juryleden. Het GT Academy-programma, dat nu bezig is aan het vijfde jaar, heeft zich ontwikkeld tot een selectieproces dat gamers met racepotentieel de kans geeft om een GT Academy-kampioen en Nismo Athlete te worden. De winnaar van de Europese competitie in 2013 wordt beloond met een volledig seizoen racen in een 500+ pk sterke Nissan GT-R Nismo GT3-racewagen.

Het GT Academy Driver Development Programme heeft zich ontwikkeld tot een van de meest geavanceerde ter wereld. Het programma heeft zich bewezen met overwinningen in verschillende kampioenschappen, evenals LMP2-klassepodiumplaatsen van GT Academy-kampioenen Lucas Ordoñez (SPA) en Jann Mardenborough (VK) tijdens de 24 uur van Le Mans. Bij de 24-uursrace van Spa afgelopen weekeinde heeft een volledig uit GT Academy-winnaars bestaand team in de Pro-Am klasse de derde plaats behaald en daarmee de leidende positie in het algemeen klassement verstevigd. 

Nissans Director of Global Motorsport, Darren Cox, is een gepassioneerd voorstander van de GT Academy-kampioenen, die zich nu Nismo Athletes mogen noemen, en heeft zin om de lichting van 2013 op waarde te schatten. "GT Academy heeft fantastisch racetalent ontdekt en de resultaten bewijzen dat. Dankzij de grote aantallen deelnemers en de toenemende mate van realisme in de GT6 hebben we er veel vertrouwen in dat er onder de nieuwe gamers enkele grote talenten zitten. Met de ervaring die we in de afgelopen vijf jaar van GT Academy hebben opgedaan en de betere en vernieuwde tests die in samenwerking met Nismo zijn ontwikkeld, kunnen we ervoor zorgen dat het grootste talent in de komende weken komt bovendrijven. Er staat veel op het spel. We hebben onlangs nog aangekondigd dat eerdere kampioenen gaan racen of testen in Australië, de VS en Japan. En afgelopen weekend deden alle zes Nismo Athletes nog mee tijdens de 24 uur van Spa."

"De onlinekwalificatiedemo van GT6 is erg goed ontvangen en het aantal deelnemers aan GT Academy is fenomenaal," aldus Usama Al-Qassab, Sony Computer Entertainment Europe's VP of Product Marketing. "Als de nationale finales voorbij zijn, verplaatst de actie zich naar Silverstone waar deze ultrasnelle gamers precies de weg kennen dankzij de vele virtuele rondjes in de GT6-demo! Het echte rijden in GT Academy begint in de nationale finales en we kijken uit naar de samenwerking met Nissan en Nismo terwijl ze de gamers onderwerpen aan geavanceerde prestatietests."

Het GT Academy-klassement van 2013 staat op www.gran-turismo.com en toont dat atzekerkhof de snelste speler uit Nederland is. Gamer Ti.tech85 is de allersnelste op het virtuele Silverstone Circuit met een rondetijd van 2:16.334 in een Nissan 370Z Tuned Car (GT Academy) '08.

The GT6TM-onlinedemo blijft beschikbaar tot eind augustus en alle demospelers worden beloond met het virtueel racen in een Nissan GT-R. Deze finale prestatie is echter niet verbonden aan de GT Academy-deelname.

Meer informatie over deelname aan GT Academy 2013 is te vinden op verschillende platformen, waaronder: www.facebook.com/GTAcademywww.gran-turismo.com en @GTAcademy.

Een publicatie van Nissan