Vijf Euro NCAP-sterren voor Nissan QASHQAI
Populaire Crossover blinkt uit op gebied van veiligheid

Amsterdam, 26 februari 2014 - Nissan noteert wederom een succes voor de QASHQAI. De onafhankelijke veiligheidsorganisatie Euro NCAP heeft de nieuwe QASHQAI na de recente crashtests beloond met het maximumaantal van vijf sterren. De hoge score is mede te danken aan innovatieve veiligheidsvoorzieningen als het Nissan Safety Shield. De Crossover scoort bijzonder hoog met de bescherming van kinderen en met de veiligheid bij frontale en zijdelingse aanrijdingen.

Tijdens de crashtests bleef de carrosseriestructuur van de Nissan QASHQAI intact. De knieën en dijbenen van bestuurder en passagier zijn goed beschermd. De veiligheid van de bestuurder scoorde maximaal in de crashtests. Ook voor de veiligheid bij een aanrijding aan de zijkant kende Euro NCAP de maximale score toe.
De Nissan QASHQAI biedt maximale bescherming aan kinderen in de auto. Voor de veiligheid van een kind van achttien maanden kende de Euro NCAP zelfs de maximale score toe. En de voorbumper werd ook maximaal gewaardeerd voor de bescherming van voetgangers.

Geïntegreerde veiligheid
De veiligheidssystemen onder de naam Nissan Safety Shield spelen een belangrijke rol bij het bereiken van de goede resultaten in de Euro NCAP-crashtests. Nissan Safety Shield is een pakket elektronische veiligheidssystemen die de bestuurder en inzittenden optimale bescherming bieden. Het Nissan Safety Shield in de nieuwe QASHQAI omvat Forward Emergency Braking, Driver Attention Alert, Lane Departure Warning, High Beam Assist en Traffic Sign Recognition. Het systeem omvat ook Blind Spot Warning en Moving Object Detection, dankzij de aanwezigheid van Nissans Around View Monitor-techniek.

Reeks successen
De score van vijf sterren in de Euro NCAP-crashtests is een toevoeging aan de reeks successen van de Nissan QASHQAI. De Crossover won al de titel Car of the Year 2014 van het Britse magazine What Car?.
Van de vorige generatie QASHQAI zijn wereldwijd twee miljoen exemplaren verkocht. Nu rolt elke 61 seconden een nieuwe QASHQAI van de productielijn in de Nissan-fabriek in het Engelse Sunderland. De ervaring en kennis die Nissan heeft opgedaan met de twee miljoen QASHQAI's van de vorige generatie is nu gecombineerd met de kennis van Nissans ontwerpers en ingenieurs in Atsugi, Japan. De experts van Nissan Design Europe en Nissan Technical Centre Europe hebben deze kennis toegepast om de perfecte familieauto te bouwen: de nieuwe Nissan QASHQAI.

Een publicatie van Nissan