Pulsar toont kracht met sportieve nieuwe DIG-T 190-motor

• 140 kW turbomotor combineert kracht met uitzonderlijke zuinigheid en minimale uitstoot
• Maximumkoppel van 240 Nm en uitstekende souplesse bij lage toerentallen
• Alle 1.6 DIG-T-versies met nog fraaiere styling
• Lichtmetalen wielen en speciale interieurbekleding standaard
• CO2-uitstoot slechts 138 g/km
• Leverbaar vanaf het voorjaar van 2015


Nissan geeft het gamma van de nieuwe Pulsar een sportieve twist met de derde motoroptie: de 1.6 DIG-T met 140 kW vermogen. De nieuwe turbobenzinemotor is vanaf het voorjaar van 2015 leverbaar in de Pulsar.
De sportiefste en krachtigste Pulsar tot nu toe vergroot de aantrekkingskracht van het model waarmee Nissan terugkeert in het populaire C-segment. De DIG-T 190 illustreert de passie van Nissan voor geavanceerde techniek en origineel design. Nissan kiest dus voor dezelfde aanpak als die waarmee het merk de onbetwiste leider in het Crossover-segment werd.

Krachtig, zuinig en minder uitstoot

Met 140 kW bij 5.600 t.p.m. is de 1.6 DIG-T-motor een van de meest geavanceerde in de markt, met een maximumkoppel van 240 Nm van 1.600 tot 5.200 t.p.m. Hij is ontwikkeld om buitengewone souplesse te bieden bij lage toerentallen. Met zijn souplesse en kracht laat hij de concurrentie met zestrapstransmissies ver achter zich.

Hoewel de 1.6 DIG-T-motor zich qua vermogen kan meten met grotere motoren, heeft hij het brandstofverbruik en de CO2-emissie van een veel kleinere motor - een groot voordeel van Nissans "downsizing"-filosofie. Het creëren van "meer met minder" is al jaren prioriteit bij Nissan en de Pulsar DIG-T 190 illustreert de voordelen perfect. Ondanks zijn sportieve prestaties verbruikt hij 6,0 l/100 km* en laat hij een CO2-uitstoot van slechts 138 g/km noteren.**
De motor voldoet aan de Euro 6-emissienorm en is voorzien van een aantal technische innovaties, zoals voorzieningen om de inwendige wrijving te reduceren en gekoelde Exhaust Gas Recirculation.

Styling
En het is niet alleen zijn kracht die de Nissan Pulsar DIG-T 190 onderscheidt van de rest van het Pulsar-gamma. Nissan heeft diverse stijlelementen ontwikkeld die de sportieve styling van de Pulsar DIG-T accentueren. De Nissan Pulsar DIG-T 190 - die leverbaar is in de uitvoeringen Acenta en Tekna - is per uitvoering standaard voorzien van fraaie stylingdetails. Zoals speciale lichtmetalen wielen (17-inch voor de Acenta en 18-inch voor de Tekna) afgewerkt in zwart met zilvergrijs, en koplampen met een sportievere vormgeving en een zwarte behuizing die een groter contrast vormt met de verchroomde projector.
Aan de achterzijde is standaard een verchroomd uitlaateindstuk gemonteerd, dat het sportieve karakter verder benadrukt.
Het dashboard van de 1.6 DIG-T-versies is voorzien van een mooie afwerking over de volle breedte. Bovendien zijn het driespaaksstuurwiel en de lederen stoelen van de Tekna-uitvoering afgezet met wit stikwerk. Lichtmetalen sportpedalen maken het interieurpakket compleet.

De Nissan Pulsar DIG-T 190 is vanaf het voorjaar van 2015 leverbaar in Europa.

* onder voorbehoud van homologatie
** emissie afhankelijk van wielmaat

Een publicatie van Nissan