Verkoop januari-augustus met 9 % gegroeid ten opzichte van zelfde periode 2014
Nissan houdt vast aan gedurfde groeistrategie in Europa

Amsterdam, 15 september 2015 - Nissan houdt vast aan zijn Europese groeistrategie en het behoud van zijn positie als het bestverkopende Aziatische automerk in Europa. Nissan wil in 2020 ook de aantrekkelijkste Aziatische autofabrikant zijn met Crossovers, elektrisch aangedreven voertuigen (EV's) en de ontwikkeling van technologie voor autonoom rijden.
Met de introductie van negen nieuwe modellen in Europa sinds begin van 2014, zet Nissan de toon in het Crossover-segment. Er zijn nieuwe versies van de QASHQAI, JUKE en X-TRAIL uitgebracht en Nissan vestigde nieuwe records met zijn elektrisch aangedreven voertuigen.

De verkoop van Nissan in Europa liep in de eerste acht maanden van 2015 op tot 501.150 auto's, wat een stijging van negen procent is ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, toen Nissan 459.592 auto's verkocht. Deze groei is toe te schrijven aan Nissans focus op nieuwe marktsegmenten en snelgroeiende markten. Dankzij lokale productie en investeringen kan Nissan snel inspelen op de kansen in de markt in de regio.

Vandaag onthult Nissan op de internationale autoshow (IAA) van Frankfurt een nieuw concept voor een compacte Crossover: de Nissan Gripz Concept. Nissan combineert vanuit een nieuwe invalshoek de gebruiksmogelijkheden en de gebruiksvriendelijkheid van een compacte Crossover met de opwinding en de prestaties van een sportauto.

Paul Willcox, Chairman van Nissan Europe, vertelt: ‘Nissan presenteert vandaag de prachtige, nieuwe Gripz Concept, die het segment van de compacte Crossovers een heel nieuw aanzien zal geven. Daarmee demonstreren we onze focus op gedurfd design, topkwaliteit en toegankelijke technologie. In de afgelopen jaren hebben we opnieuw in beeld gebracht wat Nissan betekent voor onze klanten. We hebben een uitstekende reputatie als het gaat om als eerste het beste voor de meeste mensen beschikbaar te maken.'

Vandaag onthult Nissan ook de nieuwste versie van de bestverkochte elektrisch aangedreven auto ter wereld: de Nissan LEAF. Deze versie heeft een actieradius van maximaal 250 kilometer, waarmee Nissan alle concurrenten aftroeft.

Paul Willcox: ‘Dit jaar vieren we de vijfde verjaardag van de Nissan LEAF. We zijn er trots op dat de nieuwe LEAF 30 kWh nog meer flexibiliteit biedt. Wereldwijd zijn meer dan 185.000 LEAFs verkocht en daarmee is het de bestverkochte elektrische auto. En de klanttevredenheid is maar liefst ruim 92 procent. Dit opmerkelijke succes hebben we bereikt dankzij onze medewerkers, klanten, dealers, partners en leveranciers. Dit is echt een historisch moment voor iedereen die met Nissan te maken heeft.'
Nissan sterke aanwezigheid met fabrieken in Europa blijft de groei van het bedrijf ondersteunen. Daardoor heeft Nissan in meer dan 65 procent van de Europese markten marktaandeel gewonnen.

Nissan is vastbesloten om autonoom rijdende auto's in 2020 op de markt te brengen, met een gevarieerd aanbod dat gebaseerd is op de begrippen eenvoud, veiligheid en toegankelijkheid. Veel innovaties van morgen zijn nu al verkrijgbaar bij Nissan, vooral in de vorm van techniek die Nissan heeft ontwikkeld, zoals Lane Departure Warning, Distance Control Assist, Around View Monitor en Blind Spot Intervention. Met Research & Development heeft Nissan een goede reputatie opgebouwd op het gebied van gedurfd design, kwaliteit, en technologie die voor iedereen bereikbaar is.

Een publicatie van Nissan