Nissan Nederland breidt de line-up van de volledig elektrische ARIYA per direct uit met drie uitvoeringen: de Engage, de Engage SV en de Evolve+ e-4ORCE. Nissan vergroot hiermee de aantrekkingskracht van het topmodel voor een breed publiek.

De ARIYA Engage, beschikbaar met een 63 kWh- en een 87 kWh-batterijpakket, vormt het nieuwe ‘instapmodel’ van de ARIYA line-up. Al laat ook deze versie weinig te wensen over. Het WLTP-bereik bedraagt 404 kilometer voor de 63 kWh en zelfs 536 kilometer voor de 87 kWh. De auto combineert comfort met wendbaarheid en krachtige prestaties.

Opvallende kenmerken
Het exterieurdesign van de Engage heeft opvallende kenmerken zoals smalle LED-koplampen met grootlichtassistent, LED-mistlampen vóór en achter, privacy glass, verwarmbare en automatisch inklapbare buitenspiegels en 19-inch lichtmetalen velgen met aero-covers. Nissans Timeless Futurism designtaal wordt doorgevoerd in het interieur, waarbij esthetiek en functionaliteit hand-in-hand gaan. Het verblijf in het ruime, loungeachtige interieur is extra prettig dankzij de comfortabele stoelen en de riante beenruimte.

De ARIYA Engage is zeer compleet uitgerust met onder meer twee grote TFT-schermen, zesvoudig verstelbare voorstoelen en instelbare rijmodi. Tot de standaard veiligheids- en bestuurdersassistentievoorzieningen behoren Intelligent Emergency Braking met voetgangers- en fietsersdetectie en Intelligent Cruise Control.

De ARIYA Engage is vanaf nu te bestellen. De prijzen beginnen bij 47.990 euro.

ARIYA Engage SV
De ARIYA Engage SV (Special Version) is, zoals de naam al aangeeft, gebaseerd op de Engage. Hij wordt geleverd met de 63 kWh-batterij en is er vanaf 44.990 euro. Deze versie is door zijn unieke prijs extra aantrekkelijk voor de particuliere koper. Die kan een aankoopsubsidie (SEPP) aanvragen van 2.950 euro. Deze subsidie is ingesteld om elektrisch rijden aantrekkelijker te maken voor een grotere groep automobilisten.

Wat betreft ruimte, comfort, design en prestaties kan de ARIYA Engage SV zich meten met de andere uitvoeringen. De Engage SV is er in vier kleuren: Ceramic Grey, Gunmetal Grey, Aurora Green en Pearl Black. Ook deze nieuwe uitvoering is per direct te bestellen.

Evolve+: meer power plus vierwielaandrijving
Aan de top van het leveringsprogramma is er ook een nieuwkomer: de ARIYA Evolve+. Dit superkrachtige topmodel heeft een vermogen van 290 kW en is veruit de krachtigste variant binnen het ARIYA-gamma. Dankzij 600 Nm koppel verloopt de acceleratie vanuit stilstand naar 100 km/u in slechts 5,1 seconden. Dit is nog eens 0,6 seconden sneller dan de gewone Evolve. Deze versie is bedoeld voor automobilisten die op zoek zijn naar een opwindende rijervaring en graag beschikken over een riante krachtreserve.

Elektrische vierwielaandrijving (e-4ORCE) zorgt voor optimale prestaties onder uiteenlopende omstandigheden. Het systeem regelt de aandrijving en remwerking voor ieder wiel afzonderlijk. Dit zorgt ervoor dat de auto de ingezette koers stabiel perfect aanhoudt. De Evolve+ onderscheidt zich van de andere varianten door standaard 20-inch lichtmetalen velgen met aero-covers en stijlvolle lederen stoelen in Nappa Blue.

De krachtige ARIYA Evolve+ is per direct te bestellen en staat vanaf 71.990 euro in de prijslijst. 

Uitbreiding EV-gamma is pas het begin
De nieuwe toevoegingen aan het ARIYA-gamma in Europa geven de elektrificatie-inspanningen van Nissan - in het kader van Nissan Ambition 2030 - een extra impuls. Klanten krijgen meer keuzemogelijkheden.

Nissan kondigde onlangs al aan dat het aantal modellen nog verder uitgebreid zal worden om aan de groeiende vraag naar geëlektrificeerde voertuigen te voldoen. Maar liefst 27 nieuwe geëlektrificeerde modellen en 19 nieuwe EV’s staan gepland tot aan het fiscale jaar 2030. Nissan positioneert zich hiermee bijzonder goed in Europa voor een versnelde transitie naar een geëlektrificeerde toekomst.

Een publicatie van Nissan