Nissan vernieuwt succesvolle QASHQAI

 

SCHIPHOL-RIJK, 29 maart 2010 - Met slimme detailverbeteringen krijgt het succes van de Nissan QASHQAI een sterk vervolg. De nieuwe QASHQAI-generatie kenmerkt zich door een verfijnd design, een stiller en comfortabeler rijgedrag en een mooier uitgevoerd interieur met nieuwe, praktische details.

Precies drie jaar geleden debuteerde de QASHQAI. Nissan presenteerde de auto als een uitdagend alternatief voor de traditionele middenklasse hatchbacks. Met succes: sinds de lancering van deze in Europa ontwikkelde en geproduceerde Nissan zijn er meer dan 500.000 exemplaren verkocht (inclusief de QASHQAI+2). Het succes van de formule wordt benadrukt door het gegeven dat ruim tachtig procent van de verkochte auto's naar klanten is gegaan die voor de eerste keer een Nissan kochten.

De nieuwe QASHQAI-generatie is optisch en technisch verfijnd. Daardoor oogt hij chiquer en rijdt hij stiller en comfortabeler. De kwaliteitsbeleving van de QASHQAI ligt dus op een hoger niveau.

Prijzen lager
De prijzen van de nieuwe QASHQAI-generatie liggen lager dan die van zijn voorganger. De QASHQAI met benzinemotor is er vanaf 22.300 euro (1.6 Visia) en diesel en kan vanaf 26.400 euro (1.5dCi Visia DPF). De QASHQAI+2 staat vanaf 24.990 euro in de prijslijst voor de 1.6 Visia en de 1.5dCI Visia DPF kost 29.390 euro. De auto is vanaf april in Nederland leverbaar.

Design: slank en gestroomlijnd
De belangrijkste designwijzigingen aan de QASHQAI en QASQAI+2 zijn te vinden aan de voorzijde van de auto. De grote, hoekige koplampen zijn vervangen door twee plattere exemplaren. De lichtunits en het knipperlicht zijn daarin duidelijk zichtbaar. De plattere koplampen maken de voorzijde optisch slanker en gladder. Dat effect wordt versterkt door de zeer exacte passing van de lampen onder de rand van de nieuwe, langere motorkap met zijn twee markante profielen. Het resultaat is een verbeterde stroomlijn wat een gunstige invloed heeft op het verbruik.

Een nieuwe honingraatgrille en nieuw getekende voorbumper maken de wijzigingen aan de voorzijde compleet. De vorm van de bumper sluit niet alleen qua design naadloos aan op de overige delen, dankzij een grotere luchtinlaat in het onderste gedeelte is de koeling van de motor verbeterd. Hierdoor kan Nissan een kleinere radiateur monteren wat zorgt voor een gunstigere stroomlijn. Door de wijzigingen aan de voorzijde zijn beide versies van de QASHQAI 17 millimeter langer geworden.

De achterlichten van de Nissan zijn vervangen door exemplaren met een nieuwe indeling voor de vier lichtfuncties, waarbij de onderste en de bovenste helft van elkaar zijn gescheiden. Een speciale windgeleider aan de zijkant van de lamp vermindert vervuiling van het oppervlak. De remlichten maken gebruik van led-techniek. Deze lampen gaan sneller aan bij het intrappen van het rempedaal en zijn onder alle omstandigheden goed zichtbaar zijn. De nieuwe achterspoiler heeft een betere stroomlijn, zodat verbruik en CO2-uitstoot gunstiger zijn.

Alle detailwijzingen aan het uiterlijk en de vergaande afwerking van de onderzijde hebben de luchtweerstand met drie procent teruggebracht (luchtweerstandcoëfficiënt: 0,33). De verbetering van de stroomlijn zorgt voor een reductie van het verbruik en maakt de auto stiller.

Het volledige persbericht kunt u in de bijlage lezen.

Een publicatie van Nissan